maart 2, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Binnen de Nederlandse wielrenner Mathieu van der Poel’s aanval op tienermeisjes

De Nederlandse wielerster Mathieu van der Poel was in topvorm en een favoriet om de elite mannen wegwedstrijd te winnen op de wereldkampioenschappen wielrennen in Australië.

Maar een klein detail veranderde alles voor de 27-jarige.

In plaats van terug te keren naar Nederland met de felbegeerde regenboogtrui, werd Van der Poel gearresteerd, uit de race gehaald en met een veroordeling en een schorsing van drie jaar uit Australië terug op eigen bodem beland.

Meer dan 200 miljoen wielerfans hadden afgestemd om te zien hoe het grote evenement zich ontvouwde, en fans waren er kapot van toen de favoriet zich slechts 45 minuten terugtrok in de 267 km lange wegwedstrijd.

Dit is waarom Van der Poel zijn kans op het kampioenschap verspeelde en wat er sindsdien is gebeurd.

Wielrenner Mathieu van der Poel logeerde de nacht voor het WK bij zijn vriendin Roxanne Bertels in het Novotel Brighton Resort. Foto: InstagramBron: Instagram

De avond voor de race van afgelopen zondag ging Van der Poel vroeg naar bed om een ​​goede nachtrust te krijgen.

Maar zijn slaap werd al snel onderbroken door tienermeisjes die in een kamer tegenover hem verbleven en een spelletje ‘knock and run’ speelden in het Novotel Brighton Resort in het zuiden van Sydney.

De meisjes, 13 en 14 jaar oud, logeerden in kamer 920 en klopten op willekeurige deuren op de negende verdieping van het hotel aan het strand.

Ze klopten meerdere keren om 22.40 uur op de deur van de fietser, kamer 930, en renden terug naar hun kamer. Hun capriolen “frustreerden” Van der Poel, want hij had de race de volgende ochtend.

Uit politiefeiten blijkt dat Roxanne Bertels, de vriendin van Van der Poel, tegen de meisjes zei dat ze moesten stoppen met spelen nadat ze herhaaldelijk op de deur van de fietser hadden geklopt.

De 27-jarige wielrenner logeerde in kamer 930 van het Novotel Brighton Resort in het zuiden van Sydney.Bron: Geleverd

Toen het kloppen aanhield, legde de 27-jarige de meisjes op de loer en joeg ze hun hotelkamer in voordat hij een angstaanjagende aanval lanceerde.

In de dagen na de aanslag deelde de vader van de twee betrokken zussen online een video die zijn 12-jarige dochter maakte van haar zus die zich voorbereidde om bij Van der Poel aan te kloppen.

Op de beelden schreeuwt het meisje en rent ze haar hotelkamer binnen terwijl de 27-jarige fietser op de hielen zit.

Een van de meisjes maakt zich klaar om op de deur van de fietser te kloppen. Afbeelding: MeegeleverdBron: Geleverd
Van der Poel gaat over een van de meisjes staan. Afbeelding: MeegeleverdBron: Geleverd

Een van de zussen rent de hoek van de kamer in en hurkt neer terwijl ze haar gezicht bedekt.

READ  Qatar moet WK-traditie over vrouwen en LGBT-rechten verlaten Nederlandse voetbalbond | Zegt WK 2022

Even later buigt Van der Poel haar in een hoek en trekt haar bij de armen tot ze valt en schaaft aan haar elleboog.

De clip eindigt met Van der Poel die over een van de meisjes staat terwijl ze ineengedoken in de hoek van de kamer zit.

Volgens politiefeiten rende de fietser naar haar toe en greep haar bij beide armen, kneep erin en duwde haar tegen een muur terwijl hij tegen haar schreeuwde, waardoor ze een lichte brandwond op haar rechterelleboog en roodheid op haar linker onderarm opliep. .

Van der Poel zag dat het tweede meisje de kamer probeerde te verlaten en duwde haar met beide handen tegen een muur, aldus de politiefactsheet.

Het meisje viel op de grond voordat Van der Poel terugging naar zijn hotelkamer.

De vader deelde ook een foto met NCA NewsWire waarop de brandwond op het tapijt van zijn dochter te zien is.

Minuten later werd de politie door de ouders van de meisjes naar het hotel geroepen.

De 27-jarige gaf toe dat hij de meisjes volgde naar hun hotelkamer en tegen hen schreeuwde.

Hij werd gearresteerd en naar het politiebureau van Kogarah gebracht, waar hij formeel werd aangeklaagd.

De clip eindigt met Van der Poel die over een van de meisjes staat terwijl ze ineengedoken in de hoek van de kamer zit. Afbeelding: MeegeleverdBron: Geleverd
De fietser greep de meisjes en schreeuwde. Afbeelding: MeegeleverdBron: Geleverd

Van der Poel vertelde de politie dat hij “behoorlijk gefrustreerd” was, de meisjes bleven lawaai maken en op de deur kloppen, ondanks dat zijn vriendin hen vroeg te stoppen.

De fietser gaf toe dat zijn acties verkeerd waren.

De politie van NSW nam het paspoort van Van der Poel in beslag en gaf een aanwezigheidsbericht uit aan de rechtbank van Sutherland.

Sinds het incident heeft het Nederlandse team onderzocht waarom Van der Poel op een andere verdieping van het hotel sliep dan zijn teamgenoten.

Bondscoach Koos Moerenhout vertelde lokale media dat Van der Poel een andere kamer kreeg omdat hij verkouden was toen hij in Australië aankwam.

De vader van de meisjes deelde een foto van de brandwond op het tapijt. Afbeelding: MeegeleverdBron: Geleverd

In plaats van te slapen op een andere verdieping vol met zijn mede-teamgenoten, koos de 27-jarige ervoor om tot de wegrace in kamer 930 te blijven met zijn partner.

Als hij op dezelfde verdieping had geslapen als zijn teamgenoten, was het incident misschien niet gebeurd.

Voorafgaand aan de race vertelde Van der Poel aan de Belgische website Sporza dat hij “niet aardig had gevraagd” om de meisjes te stoppen met kloppen op zijn deur.

READ  TTAB ondersteunt DUTCH BROS. Sectie 2(d) Verzet tegen DUTCH4LIFE-merken voor energiedrankjes en alcoholische dranken - Handelsmerk

“Ik was pas om vier uur terug in mijn kamer”, zei hij zondagochtend.

“Dat is zeker niet ideaal. Het is een ramp, maar ik kan niets meer veranderen.”

De Nederlandse ster keerde afgelopen zondag om 4 uur ’s ochtends terug naar zijn hotelkamer en was een favoriet om de race van 267 km te winnen toen deze om 10.15 uur van start ging.

Minuten in de race werd onthuld dat Van der Poel slechts een paar uur had geslapen nadat hij het grootste deel van de nacht op een politiebureau had doorgebracht.

Fans bleven achter hun hoofd krabben voordat ze erachter kwamen dat de professionele wielrenner was geraakt met twee strafrechtelijke vervolgingen.

Mathieu van der Poel viel al na 45 minuten uit de race. Foto: William West / AFPBron: AFP

Ondanks dat velen zeiden dat hij in “topvorm” was en er goed uitzag om de race te winnen, trok Van der Poel zich na slechts 45 minuten terug.

Hij beschuldigde vermoeidheid van de verhuizing, schokkende concurrenten en fans.

Nadat Van der Poel zich had teruggetrokken, vertelde team Alpecin-Deceuninck-baas Christoph Roodhooft aan verslaggevers dat Van der Poel mentaal verbrijzeld was na de beproeving.

“Hij sliep de hele nacht niet en was ook mentaal een beetje gebroken”, zei Roodhooft.

“Hij verwachtte veel van deze dag (race) en deed alles wat hij kon in de laatste twee maanden na zijn slechte Tour de France.

“Hij had weer vreugde en geluk gevonden in het wielrennen en hoopte vandaag op een mooie wedstrijd.”

De Nederlandse wielrenner heeft sindsdien gezegd dat hij ‘geestelijk verbrijzeld’ was door de beproeving. Foto: David Stockman / BELGA / AFPBron: AFP

Van der Poel verscheen de dag na de race voor de rechtbank van Sutherland en pleitte schuldig aan twee tellingen van gewone mishandeling voor magistraat Hugh Donnelly.

Hij werd veroordeeld en veroordeeld tot het betalen van $ 1500 aan boetes.

Door zijn veroordeling mag Van der Poel drie jaar lang Australië niet in.

Buiten de rechtbank heeft de fietser niet met de media gesproken.

Buiten de rechtbank zei zijn advocaat Michael Bowe tegen de media: “Velen van ons zouden hetzelfde doen. Onder druk om te presteren, maakt iedereen fouten’, zei Bowe.

“Zijn partner was in tranen en hij was zelf erg teleurgesteld over het resultaat. Hij vertelde me dat hij het gevoel heeft dat hij zijn land en zijn team heeft teleurgesteld.”

De 27-jarige reisde direct naar de luchthaven van Sydney en stapte op een vlucht terug naar Nederland.

Terwijl hij weigerde met de media in Australië te praten, sprak Van der Poel, toen hij eenmaal thuis was, dinsdagmiddag met lokale media toen hij op de luchthaven van Brussel landde.

READ  DVD Review: Nationale Opera 'I Bagliacci / Cavalleria Rusticana'

“Iedereen die mij kent, weet dat ik nog nooit iemand pijn heb gedaan”, zegt hij tegen Het Laatste Nieuws.

“Er zijn veel verhalen over pushen, maar dat is absoluut niet waar.

“Dat is niet wat er is gebeurd. Er zijn twee versies van een verhaal en als je in Australië bent, is het heel moeilijk om mee om te gaan.”

Van der Poel zei dat hij “sorry” en “fout” was.

Van der Poel was favoriet om de race in Wollongong, ten zuiden van Sydney, te winnen. Foto: William West / AFPBron: AFP

“Dat geef ik eerlijk toe”, zei de wielrenner.

“Dat had ik niet moeten doen. Ik had het anders moeten doen. Helaas is het wel gebeurd en ik probeer het achter me te laten en vooruit te kijken naar wat komen gaat.”

Hij zei dat hij de receptie van het hotel had moeten informeren over het gedrag van de meisjes in plaats van het heft in eigen handen te nemen.

“Het werd gewoon laat en ik wilde slapen,” zei hij.

“Ik dacht dat ik het zelf zou oplossen, wat uiteindelijk helemaal verkeerd was. Helaas kan ik het niet meer veranderen.”

De ploeg van Van der Poel heeft maandagavond een verklaring naar buiten gebracht.

In de verklaring staat dat het team “kennis heeft genomen” van de gebeurtenissen die dit weekend in Australië hebben plaatsgevonden.

“Onnodig te vermelden dat iedereen hier verliest, en dat kunnen we alleen maar betreuren”, aldus de verklaring.

“Aanvankelijk lag onze focus op het verlenen van rechtsbijstand ter plaatse en het helpen van Mathieu van der Poel om snel weer naar huis te kunnen. Nu dat is gebeurd, willen we een duidelijk beeld krijgen van de gang van zaken door inzage in het volledige dossier (de gerechtelijke stukken hebben we nog niet) en een gesprek met Mathieu van der Poel en betrokkenen bij Team NL.

Mevrouw Bertels had de meisjes gevraagd om niet meer op hun deur te kloppen. Foto: InstagramBron: Geleverd

“Op basis hiervan bepalen we welke vervolgstappen we gaan nemen.

“We willen benadrukken dat respect voor anderen, binnen en buiten het peloton, een kernwaarde is en altijd is geweest van Alpecin-Deceuninck. Daarom willen we hier op een gepaste manier een vervolg aan geven. Pas dan zullen team Alpecin-Deceuninck en Mathieu van der Poel hier weer over communiceren.”

De vader van de meisjes zei dat zijn dochters geschokt waren door wat er gebeurde en dat Van der Poel niet “op hen hoefde aan te vallen”.

“Hun moeder hoorde ze naast de deur schreeuwen”, vertelde hij aan NCA NewsWire.

“Ze zagen deze lange, slungelige klootzak bijna naakt de kamer van hun dochter uitlopen… de meisjes zijn klein en hij is enorm.”

Hij zei dat zijn partner “doodsbang” was en niet wist wat hij moest doen.

‘Ze had nog nooit zoiets gezien,’ zei hij.

De twee jonge meisjes waren ‘geschud’. Afbeelding: MeegeleverdBron: Geleverd

Zodra de moeder het hotel verwittigde, belde het personeel meteen de politie zonder met de fietser te praten.

De vader zei dat zijn partner en dochters geen idee hadden wie Van der Poel was.

‘Mijn oudste dochter die het overleefde… ze is meestal een adrenalinejunkie, het middelpunt van de belangstelling. Ze is erg stil op dit moment’, zei hij.

‘Ik denk dat ze een beetje bang is en nog steeds niet beseft wat er is gebeurd.

“Ik heb haar gezegd dat je geluk hebt dat deze man beroemd is omdat iemand anders – je weet niet wat er had kunnen gebeuren.”

Hij zei dat hij medelijden had met Van der Poel nadat hij de race moest opgeven, maar toegaf “dat is het leven” en dat hij de situatie anders had moeten aanpakken.

‘Deze aanklachten zijn niet licht, maar ik hoop dat de meisjes een lesje hebben geleerd’, zei de vader.

“Er zijn zoveel wegen die hij had kunnen nemen.”