juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

België vs.  Nederland – Voetbalwedstrijdverslag – 3 juni 2022

België vs. Nederland – Voetbalwedstrijdverslag – 3 juni 2022

Memphis Depay scoorde een dubbel toen Nederland 25 jaar zonder succes eindigde tegen buurland België met een 4-1 dreun van hun gastheren in de Nations League in Brussel op vrijdag.

Steven Bergwijn en Denzel Dumfries maakten de andere twee doelpunten toen Nederland een einde maakte aan het bijna zesjarige ongeslagen thuisrecord van België in een grimmige ommekeer voor het team, dat drie jaar bovenaan de FIFA-ranglijst stond totdat het onlangs werd gedeponeerd.

– ESPN + kijkersgids: LaLiga, Bundesliga, MLS, FA Cup, meer
– Heb je geen ESPN? Krijg direct toegang

Bergwijn hamerde in de 40e minuut van buiten het strafschopgebied naar huis om Oranje op een verdiende voorsprong bij de rust te brengen voordat Depay en Dumfries meer toevoegden in de tweede helft in een beslissend optreden.

België, dat Romelu Lukaku al vroeg verloor door een blessure, scoorde drie minuten in de blessuretijd een troost via Michy Batshuayi, maar was achterin slecht zichtbaar en het resultaat zal een serieuze tegenslag zijn als voorbereiding op het WK later dit jaar.

De Nederlanders, die in 1997 voor het laatst België versloegen en sindsdien acht derby’s zonder succes hadden gespeeld, verscheurden de thuisverdediging in de tweede helft toen Depay de tweede in de 51e minuut toevoegde op een tegenaanval na een stelen op het middenveld van Davy Klaassen en een snelle passeer het midden van Steven Berghuis.

Fullback Daley Blind reageerde het snelst op een rebound op een redding van een schot van Berghuis 11 minuten later om het derde doelpunt te maken met een pass over het gezicht van het doel dat Dumfries via de achterpaal instak.

READ  Maui-kamp met Nederlandse bondscoaches biedt gelegenheid om te trainen in Nederland | Nieuws, Sport, Banen

Blind gaf drie minuten later nog een assist met een kopbal in het pad van Depay, die de bal behendig met zijn dij naar beneden haalde en van dichtbij langs Simon Mignolet dreunde.

“Dat deze interland komt na een slopend seizoen mag geen excuus zijn. Zeker niet als je tegen Nederland speelt”, aldus Mignolet.

“Hier moeten we van leren. Zo’n nederlaag laat je niet zomaar aan je voorbij gaan.”

België leek 13 minuten voor tijd een troostgoal te maken, maar Michy Batshuayi stond buitenspel in de aanloop naar Timothy Castagne die de bal in het net zette. Een VAR-check ontkende België een doelpunt, maar ze kregen wel een troost aan het einde van de wedstrijd.

België verloor voor het laatst een thuiswedstrijd in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje in september 2016, toen coach Roberto Martinez zijn eerste wedstrijd voor zijn rekening nam.

Aanvoerder Virgil van Dijk zei niet verrast te zijn door de uitoverwinning.

“We hebben ze goed geanalyseerd en we hebben onze plannen uitgevoerd, we hebben het heel goed gedaan”, zei hij. “Het was een uitstekende avond.”