mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Analisten passen schattingen na winst Dutch Bros aan (NYSE:BROS)

hapabapa

Analisten bij Baird en Bank of America waren het oneens over de interpretatie van Dutch Bros (NYSE:BROS) winstresultaten van woensdagavond.

Aan het bullish einde verhoogde Sara Senatore, analist van Bank of America, haar EBITDA-ramingen voor 2023 tot $ 149 miljoen van een eerder $ 147 miljoen en verhoogde haar omzetprognoses voor 2022 en 2023 tot $ 730,5 miljoen en $ 975,4 miljoen van de eerdere weergave van respectievelijk $ 713 miljoen en $ 954,1 miljoen. Terwijl ze tegelijkertijd haar WPA-ramingen in 2022 binnenhaalde van $ 0,25 naar $ 0,24 en 2023 van $ 0,50 naar $ 0,42, bleef ze optimistisch over het kostenbeheer van het bedrijf.

“BROS-prijzen blijven achter bij de inflatie van grondstoffen (11%) omdat het een bewuste – en wij geloven wijs – strategie nastreeft om waarde voor zijn klanten te behouden”, schreef Senatore. “Opmerkelijk is echter dat BROS slechts 1% arbeidsinflatie ervaart – ver onder zelfs de laagste sectorcijfers – een bewijs van de aantrekkelijkheid van het bedrijf als werkgever en het ondergewaardeerde voordeel van het high-tip-model, waar de effectieve lonen snel stijgen met cheques. Met nieuwe winkels die, zoals verwacht, op weg zijn naar marge-efficiëntie, zien we een op handen zijnde terugkeer naar het historische margeprofiel.”

Ze handhaafde een “Koop”-rating op de naam naast een koersdoel van $ 53.

Aan het meer voorzichtige einde verlaagde Baird-analist David Tarantino zijn prijsdoel en adviseerde hij op korte termijn voorzichtig te zijn met de naam.

“We zijn bemoedigd door het positieve effect van de totale omzetprestaties in het derde kwartaal (weerspiegeld door de aanhoudende kracht van nieuwe eenheden) en de stappen die BROS heeft genomen om de margeprestaties te beschermen in een inflatoire omgeving, maar als we rekening houden met aanhoudende risico’s die verband houden met de verkeersprestaties op korte termijn, we houden een conservatieve benadering aan met onze EBITDA-schattingen voor 2022-2023”, schreef hij donderdag. “We blijven zeer optimistisch over de groeifundamentals op langere termijn, maar blijven geduldig met onze aanbeveling voor aandelen op korte termijn vanwege de onzekere macro-achtergrond.”

READ  Projecten voor elektriciteitscentrales in het noorden van Old Town proeven van Dutch design | ALXnu

Daarom herhaalde hij een neutrale rating en verlaagde hij zijn koersdoel van $46 naar $36.

Ondanks de splitsing in perspectieven op de publicatie van de winst, noteerden aandelen van de in Oregon gevestigde koffieketen donderdag hoger. De voorraad gemarkeerd als een 18,11% winst in de middaghandel en nadert al het koersdoel van $ 36 dat door Baird is vastgesteld na de verdiensten afdrukken.