mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Albanese politie slaags met Italiaanse, Nederlandse fans; 12 gewonden

TIRANA, Albanië (AP) – De Albanese politie heeft dinsdag gemeld dat minstens 10 agenten en twee burgers gewond zijn geraakt bij botsingen met Nederlandse en Italiaanse fans, een dag voor de finale van de Europa Conference League tussen de Nederlandse club Feyenoord en de Italiaanse Roma.

Twee verschillende groepen supporters kwamen in verschillende gebieden in botsing met de politie terwijl ze probeerden naar elkaar toe te gaan, aldus een politieverklaring.

Nederlandse fans gooiden plastic en glazen flessen en andere voorwerpen in de richting van politieagenten. Bij een ander incident gebruikten Italiaanse fans harde voorwerpen en wapenstokken om met de politie in botsing te komen.

De politie zei dat 48 Italiaanse fans en 12 Nederlanders die “betrokken waren bij gewelddadige acties” werden vastgehouden.


Feyenoord en Roma zijn legendarische clubs met een grote schare fans en beruchte gewelddadige elementen onder hun supporters. Ze waren verzameld in afzonderlijke “fanzones” op één kilometer (0,6 mijl) van elkaar.

De Albanese autoriteiten hebben extreme voorzorgsmaatregelen genomen voor wat zij een “feestdag” willen zijn, een autovrije dag in de binnenstad die woensdag werd uitgeroepen tot feestdag.

Naar verwachting zullen tot 100.000 fans Tirana bevolken, ondanks het feit dat elke club slechts 4.000 tickets krijgt toegewezen voor de inaugurele finale van het derde Europese toernooi, dat was ontworpen om kleinere clubs een kans te geven op een continentale competitie.

READ  Verwoest Nederlands gebouw was geen fabriek van Bill Gates ap

De capaciteit van de National Arena is minder dan 20.000.

____

Meer AP voetbal: https://apnews.com/hub/soccer en https://twitter.com/AP_Sports