mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Koreaans-Nederlands consortium zet model MSPAR Floater Foundation in een stroomversnelling

De drijvende fundering van de MSPAR-windturbine heeft modeltests doorstaan ​​en is nu klaar voor Approval in Principle (AIP) en een prototype op ware grootte, volgens Zuid-Korea’s Daewoo Engineering & Construction en het in Nederland gevestigde Monobase Wind, die van plan zijn het prototype in 2023/2024 uit te rollen.

Deze embedded content is pas zichtbaar na het accepteren van cookies.

Bron: Monobase Wind

De tests werden uitgevoerd op een MSPAR-model op schaal 1/44 in de Ocanide-faciliteiten in Zuidoost-Frankrijk en duurden drie weken.

Volgens de ontwikkelaars waren de resultaten met betrekking tot de stabiliteit en het gedrag van het model tijdens transport, installatie en in-place omstandigheden ruim binnen de industrienormen en parameters en het concept is nu klaar voor een Approval in Principle (AIP) en een volledige schaal voorlopig ontwerp.

De bedrijven, die in december 2021 een gezamenlijke technologie-ontwikkelingsovereenkomst hebben ondertekend, hebben de ontwikkeling van het concept versneld en streven ernaar om tegen eind 2022 het basisontwerp en het certificeringsprincipe af te ronden en in de volgende twee jaar.

De MSPAR-fundering is een combinatie van een semi-submersible en SPAR ontworpen voor volledige montage aan de kade, wegslepen met behulp van sleepboten en een in-place diepgang van meer dan 70 meter.

Het consortium zei ook dat de MSPAR Floater is ontworpen om een ​​efficiënte logistiek, maximale lokale inhoud voor fabricage, installatie en onderhoud mogelijk te maken en een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot tijdens transport en installatie omvat.

Het is de bedoeling dat de MSPAR 15-20 MW-turbines kan ondersteunen in waterdiepten van meer dan 90 meter en in barre zee- en meteorologische omstandigheden.

Volg offshoreWIND.biz op:

READ  De Nederlandse extreemrechtse leider Wilders heeft een telefoongesprek met Nubur Sharma