juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Afghaanse families hebben een rechtszaak verloren om hen te dwingen Kabul . te verlaten

Het standbeeld van rechtvaardigheid.

Foto: Depositphotos.com

Na de overname van het land door de Taliban heeft een rechtbank een poging van vier Afghaanse families om de Nederlandse regering te dwingen Kabul onmiddellijk te verlaten afgewezen.

17 Afghaanse burgers voerden aan dat Nederland verplicht was hen binnen twee weken uit te zetten omdat hun leven in gevaar was. De Nederlandse openbare aanklagers verwachten hen binnen een maand uit te zetten.

De De rechtbank zei dat dit niet waar was De luchthaven van Kabul staat onder controle van de Taliban en de regering moet ze binnenkort evacueren.

Drie van de verzoekers zijn de zussen van een van de vertalers die voor de Nederlandse strijdkrachten heeft gewerkt voordat hij in 2015 naar Nederland vertrok. Pogingen om alle gezinsleden het land uit te zetten werden verijdeld omdat ze geen paspoort hadden en dat ook niet wilden. Reis apart.

Het vierde gezin wordt geleid door de zus van een Afghaanse man die in 1999 Nederlands staatsburger werd en zes keer in zijn thuisland diende bij het Nederlandse leger.

De regering zei dat de vrouw, die onderwijzeres is in Afghanistan en opkomt voor vrouwenrechten, niet naar Nederland zal worden uitgezet omdat ze niet voor Nederlandse bedrijven werkt.

Hij voerde aan dat zijn positie werd verdoezeld door een motie die in augustus door het parlement werd aangenomen in naam van D66-parlementslid Salima Belhaj, die de toelatingscriteria voor de uitgesloten lijst verruimde.

Uit de e-mails van de Nederlandse officier bleek de rechtbank dat de vrouw was toegevoegd aan de lijst vanwege haar ‘high profile’, maar de rechters verwierpen haar bewering dat ze in aanmerking kwam onder de voorwaarden van de Belhaj-beweging. Ze omschrijven haar toestand als ‘zeer ongelukkig’.

READ  Na het verbod van de FIFA ziet de Nederlandse maker van 'OneLove' anti-haatarmbandjes de verkoop enorm stijgen

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken hebben gedoneerd. Dankzij uw financiële hulp hebben we onze berichtgeving over de coronacrisis in de avonduren en weekenden kunnen uitbreiden en u op de hoogte kunnen houden van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers kunnen we je geen eerlijk en accuraat nieuws en features geven over Nederlandse zaken. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog niet gedoneerd, maar wilt u dit wel graag doen, Dit kan via Ideal, Creditcard of PayPal.