mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Apple heeft overeenstemming bereikt met de Nederlandse Monitoring Autoriteit over betaalmogelijkheden in Nederland

Het merkte op dat ontwikkelaars niet verplicht waren om niet-Apple-apparaten te gebruiken en waarschuwde dat Apple niet kon helpen met beveiliging of geldopnames buiten zijn systemen.

Apple Corps zei zaterdag dat het ontwikkelaars van dating-apps in Nederland in staat zou stellen om niet-Apple-betalingsopties aan te bieden aan haar gebruikers door hen te bevelen dit voor 15 januari te doen of een boete te krijgen.

(Voor inzicht in opkomende thema’s op het kruispunt van technologie, business en beleid, abonneer u vandaag nog op onze cache in onze Technology Newsletter. Klik hier om u gratis te abonneren.)

Land Autoriteit Consument en Markt december. De beslissing, die op de 24e werd gepubliceerd, stelde vast dat Apple zijn marktpositie had misbruikt, wat ontwikkelaars van datingapps, waaronder Tinder-eigenaar Match Group Inc., ertoe aanzette om uitsluitend het in-app-betalingssysteem van Apple te gebruiken.

Lees ook | Apple wint last-minute herstel van App Store-wijzigingen terwijl ‘Knight’-appeal actief is

Het feit dat de praktijkontwikkelaars van Apple zijn systeem moeten gebruiken en 15-30% commissie moeten betalen over digitale aankopen, wordt beoordeeld door regelgevers en wetgevers over de hele wereld, maar de Nederlandse uitspraak is alleen van toepassing op Nederland en alleen op datingapplicaties.

In een bericht op de ontwikkelaarsblog op zaterdag zei Apple dat het zich zou houden aan het besluit en “twee optionele nieuwe rechten zou introduceren, exclusief voor dating-apps in de Nederlandse App Store die gebruikers extra betalingsverwerkingsopties bieden.”

Lees ook | Uitgelegd | Hoe maakt de ‘Anti-Google’-wet van Zuid-Korea app-betalingen vrij?

Het merkte echter op dat ontwikkelaars niet verplicht waren om niet-Apple-apparaten te gebruiken en waarschuwde dat Apple betalingen die buiten zijn systemen zijn gedaan niet zou kunnen beveiligen of terugbetalen omdat het “niet direct op de hoogte was”.

Apple gaat in beroep tegen Nederlandse beslissing

READ  Oorlog in Oekraïne is oproep om aardgas op te pompen