juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Acht jonge Nederlandse mannen moeten terechtstaan ​​na schoppen kameraad op Mallorca

Na vijftien dagen van chaos en bureaucratisch manoeuvreren eerder deze maand, stemde de openbare aanklager in Nederland ermee in om acht jonge Nederlandse jongeren te berechten die ervan worden verdacht een 27-jarige kameraad te hebben geschopt op het vakantie-eiland Mallorca.

Carlo Heuwelman, uit Washington D.C., ten oosten van Den Haag, was met vier vrienden op vakantie toen de politie vermoedt dat hij door acht mannen is aangevallen op het strand van El Arinal, plaatselijk “een plek voor jongeren”, 16 km van de hoofdstad. Palma.

Sommige onbevestigde berichten zeggen dat de twee groepen elkaar eerder op de avond op 14 juli ontmoetten in een club. Op de een of andere manier lieten bewakingscamerabeelden van het incident op het strand zien dat de aanval op Howellman niet was uitgelokt.

De politie vertelde lokale media op Mallorca dat dit niet de enige aanval was die vermoedelijk werd uitgevoerd door een groep 18- tot 20-jarige Nederlandse mannen – die die ochtend vroeg uit een club werden getrapt en “naar problemen zochten” op het strand.

Het Nederlandse parket heeft bevestigd dat er vroeg in de ochtend contact is opgenomen met twee andere Nederlandse mannen die beweerden door dezelfde groep te zijn aangevallen. Een woordvoerder zei dat hun rapporten waren opgenomen in het bronbestand.

Volgens het medisch rapport is Havelman meerdere keren tegen het hoofd geschopt terwijl hij op de grond lag. Hij stierf vier dagen later aan zijn verwondingen in een plaatselijk ziekenhuis. Tegen die tijd waren de andere vier leden van zijn groep naar huis teruggekeerd.

READ  Voetbalkritiek scherpt Nederlandse spelers aan terwijl experts wegen | Mighty 790 KFGO

De bende van acht verliet ook Mallorca. Ze lieten een jonge man achter om de sleutels van hun “luxe villa” te overhandigen. Hij werd kort gearresteerd voordat de politie zei dat ze ervan overtuigd waren dat hij er niet bij betrokken was.

Op één op acht na zouden ze allemaal afkomstig zijn uit de cluster van bladeren van de welvarende dorpen ten zuidoosten van Amsterdam, Cui, het thuisland van enkele van de best verdienende beroemdheden en zakenlieden van het land.

Sindsdien is de zaak in rep en roer. Aanvankelijk dachten Nederlandse functionarissen dat acht mannen door de Spaanse autoriteiten zouden worden overgedragen en op Mallorca zouden worden berecht.

Er is een Spaanse proefrechter aangesteld, maar een week later is er nog geen Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd.

Later op woensdag oordeelde een Spaanse rechter dat de zaak zonder commentaar moet worden onderzocht en vervolgd door de Nederlandse autoriteiten.

“We respecteren dat verzoek”, bevestigt het Nederlandse parket.