december 9, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Chevrons’ Dutch Delight – NewsDay Zimbabwe

DOOR KEVIN MAPASURE IN BULWAYO
DE faalangst had hen kunnen bevriezen, maar de Chevrons, geteisterd door een uitdagende situatie, vochten met finesse en standvastigheid voor een nadrukkelijke finish in hun International Cricket Council T-20 World Cup kwalificatie B-finale door Nederland met 37 runs te verslaan.

De groep Bulawayo-fans was op zijn best toen het team de wedstrijd moedig uit de laaiende branden wist te halen en ongedeerd uit dit gevaarlijke toernooi kwam.

Toen Zimbabwe na het winnen van de toss tot slechts 133 werd beperkt, was voor sommigen, vooral beginners en niet-gelovigen, de wedstrijd gedaan en afgestoft, een leeglopende nederlaag voor de thuisploeg.

Maar voor getrainde cricketgeesten was de wedstrijd bij de inningspauze subtiel in evenwicht, vooral op dit dek, en ze konden alleen op hun onderlip bijten voor de achtervolging.

Sikandar Raza met nog een razzmatazz-moment stal de show met 4 voor 8 in vier overs die hem de man van de wedstrijd, speler van het toernooi en de trofee opleverden, maar het waren Wessley Madhevere’s (2 voor 15) trucs vroeg in de Nederlandse innings die bracht het geloof terug nadat de Nederlanders de partypoopers dreigden te worden.

Met Zimbabwe dat hun bescheiden 133 wilde verdedigen, was het verhaal eenvoudig en duidelijk; ze moesten perfect zijn in het veld en dat waren ze ook, want ze vochten voor een spannende overwinning.

Madhevere veroorzaakte een kakofonie nadat hij eerst Max O’Dowd voor de gek had gehouden voor 12 runs, voordat hij dat opvolgde door Bas de Leede in de val te lokken, die een enkel punt had gescoord.

READ  Hoe beïnvloedt Europese klokkenluider het Nederlandse recht? | Klein

Op dat moment, 2 voor 17 in 2,5 overs, zaten fans gevangen tussen het investeren van hun emoties in het geloof dat er een overwinning kon worden behaald en gewoon plezier hebben in de zon op een zondag bij een wedstrijd die al verloren was.

Twee voor 17 werd 3 voor 45 in 6,4 overs en de voorheen nauwelijks gelovende groep supporters verhoogde hun decibel toen de kansen van Zimbabwe plotseling floreerden.

Milton Shumba leverde een briljant stuk fielding af met een voltreffer waardoor Tom Cooper terugkeerde naar de hut met slechts negen runs op zijn naam.

Publiekslieveling Raza sloot zich aan bij het feest toen hij Stephan Myburgh (22), de topscorer van de toeristen, strikte om het volle publiek naar fantasieland te sturen.

Naast dat zingen en dansen op de tribune, volgden nog drie wickets voor Raza, die Logan van de Beek (0) en Tim Pringle (4) uitkeek voordat hij Fred Klaassen in de val lokte voor niet zo goed als een wicket per stuk voor Sean Williams , Zoals Jongwe en Richard Ngarava.

Toen Ngarava het laatste wicket nam, waren de fans uitzinnig, maar ze hadden misschien een beetje een teleurstelling gehad dat de dag op cricket eindelijk voorbij was.

Daarvoor had Zimbabwe overal in het park zenuwen opgewekt nadat ze tijdens dit toernooi hun slechtste slagwerk hadden neergezet.

Regis Chakabva, zoals hij heeft gedaan tijdens dit toernooi waar hij altijd de starts heeft gehad, maar de conversie naar een halve eeuw bleef hem ontgaan, want deze keer viel hij voor 27 na slechts 16 ballen, waarbij hij twee grenzen en evenveel maxima raakte.

READ  'Het zou mijn vader niet vervangen': Nederlandse verontschuldiging voor geweld in Indonesië doet pijn van revolutionaire periode herleven

Madhevere hield het niet lang vol voor zijn negen uit tien, maar Sean Williams scoorde 28 voordat hij werd gepakt door de Leede bij het bowlen van Shariz Ahmad.

De Zimbabwaanse batsmen worstelden om hun armen te bevrijden, gewurgd door de precisie van Logan van de Beek, die drie wickets nam, Bas de Leede, die twee scalpen claimde, Paul van Meekren, Klaassen en Tim Pringle, die drie wickets deelden.

  • Volg Kevin op Twitter @kevinmapasure