mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Antisemitische muurschildering van Nederlandse voetbalster na ondertekening met ‘joods’ team

JDA – Nadat een Nederlandse voetbalster vertrekt om te tekenen bij zijn rivaal Ajax, noemt een groep van vele fans zichzelf liefkozend ‘Joden’ die zich lieten inspireren door een antisemitische muurschildering in Rotterdam.

De muurschildering, die verscheen nadat de 29-jarige voetballer Steven Perguis maandag bij Ajax tekende, bevatte de tekst “Joden zullen altijd wegrennen” en het portret van Perguis met een verlengde neus, een kibboets en een concentratiekamp-gevangenisshirt die de Nazi’s om een ​​gele Joodse ster te dragen.

De fans van Ajax zijn al tientallen jaren joods en fans voeren vaak Israëlische vlaggen bij wedstrijden. Fans van de tegenstanders hebben wel eens antisemitische en andere beledigende leuzen geuit tegen Ajacieden en supporters.

Perquis, die uitkomt voor het Nederlands Elftal, verliet Finnord om naar Ajax te gaan. Beide clubs zijn twee van ’s lands meest eigendom en bittere rivalen.

Het werd een paar uur nadat de muurschildering was aangebracht verwijderd en de antisemitische actie werd veroordeeld door zowel teams als lokale autoriteiten.

Het Israëlisch Informatie- en Documentatiecentrum, of CITI, dat zich verzet tegen antisemitisme in Nederland, zei dat er een politieklacht was ingediend.

Er was een “goede kans” dat de dader zou worden betrapt op nabijgelegen camera’s met een gesloten circuit, volgens The Alzheimer’s, zei CITI.

READ  Nederlandse politiegetuige getuigt over onderzoek naar verdachte in Amanda Todd-zaak

Jij bent serieus. Wij waarderen het!

Daarom komen we elke dag naar ons werk – om kritische lezers zoals jij te voorzien van boeiende informatie over Israël en de Joodse wereld.

Dus nu hebben we een verzoek. In tegenstelling tot andere nieuwsorganisaties plaatsen wij geen laadmuur. Maar omdat de krant die we maken duur is, nodigen we prominente lezers van de Times of Israel uit om ons werk te steunen door lid te worden van The Times of Israel Community.

Tot $ 6 per maand kan ons kwaliteitsmagazine helpen ondersteunen terwijl u de Times of Israel bewondert RECLAMEVRIJ, Evenals toegang tot exclusieve inhoud die alleen beschikbaar is voor leden van de Times of Israel-gemeenschap.

Sluit je aan bij onze gemeenschap

Sluit je aan bij onze gemeenschap

Al lid? Log in om dit niet meer te kijken