mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Aantal Britten geblokkeerd aan Nederlandse grens verdubbeld in mei

Marrakesh zei donderdag dat het aantal Britten dat Nederland weigert in te gaan, in mei is verdubbeld. Het aantal afgewezen Britten was in april ongeveer 40, oplopend tot 81 in mei, aldus de militaire tak Newswire ANP.

De meeste Britse burgers, in totaal 62, werd de toegang tot de grootste scheepswerfluchthaven van het land geweigerd. Negen mensen probeerden via de Rotterdamse Europort binnen te komen en acht via de haven van Hog ​​von Holland. In mei werden er nog twee gedeporteerd, in de haven van I.J. In totaal zijn dit jaar 394 Britse passagiers de toegang tot Nederland ontzegd, dat de Nederlandse grenzen en luchthavens in de gaten houdt.

Inwoners van de meeste landen buiten de Europese Economische Ruimte en Schengen mogen sinds maart vorig jaar Nederland niet in voor essentiële doeleinden. Vanaf 1 januari, wanneer de Brexit-wijziging definitief is, zal deze ook het VK omvatten. Deze maatregel is ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Sinds 15 juni beschouwt de Nederlandse overheid ook het VK als een risicogebied voor de snelle verspreiding van de deltavariant van het coronavirus. Er geldt een reisadvies met code oranje van het ministerie van Buitenlandse Zaken en inwoners van Nederland wordt afgeraden daarheen te reizen om essentiële redenen. Marrakech gebruikte sociale media om reizigers te adviseren Bekijk de checklist van de overheid Alvorens te proberen Nederland binnen te komen.

Passagiers die vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland terugkeren, zijn onderworpen aan een geïsoleerde plicht.

READ  Nederlandse economische groei komt tot stilstand door stijgende energieprijzen - Centrale Bank