april 30, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse ambassadeur reist om uitzetting te bespreken



Nederlandse ambassadeur reist om uitzetting te bespreken



outlookindia.com

1970-01-01T05: 30:00 + 0530

Den Haag, 31 aug. (IANS) De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Gock gaat naar Qatar, Pakistan en Turkije om te bespreken hoe niet-vertrekkende vliegtuigen kunnen worden geëvacueerd terwijl de Afghaanse luchthaven Kabul onder controle is. Van Amerikaanse troepen.

Vluchten evacueren meer dan 1.000 Afghanen die gedurende twee decennia van conflict met Nederlandse troepen en diplomaten in Afghanistan hebben gewerkt. Niet iedereen die zich kwalificeerde om te vertrekken voordat de laatste Amerikaanse troepen maandagavond vertrokken, verlieten het land echter.

Gock zal de komende dagen dinsdagavond een bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU in Slovenië bijwonen voor een fluitje van een cent door Doha, Islamabad en Ankara.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat Gock met zijn collega’s zal praten over de “mogelijkheid om de grenzen en de luchthaven van Kabul te openen, het belang van veilige exits” en mogelijke steun voor landen in de regio.

Hij zal ook humanitaire hulp en steun voor de bevolking van Afghanistan – vooral vrouwen en meisjes – in de regio bespreken. (AP) IND


Vrijwaring: – Dit verhaal is niet bewerkt door Outlook-medewerkers en is automatisch gegenereerd uit de feeds van persbureaus. Bron: PTI


Meer uit Outlook-magazine

READ  Vietnamese biologische producten geïntroduceerd bij Nederlandse consument Bedrijf