juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

40+ Double Dutch Club: Columbia-vrouwen sporten voor de lol

De NE Columbia 40+ Double Dutch Club komt elke donderdag en zondag bij elkaar voor een uniek soort workout.

COLUMBIA, SC – Een groep vrouwen in Columbia heeft een opwindende manier gevonden om te oefenen die hen terugbrengt naar hun speeltijd.

Dubbel-Nederlands, handspellen en hoelahoep zijn de kinderdroom op de speelplaats, maar voor de Northeast Columbia 40+ Dubbel Nederlandse Clubdit speelgoed betekent zoveel meer.

“Dit is mijn tijd voor mezelf, dit is waar ik kan vergeten moeder en echtgenote te zijn, ik kan mijn werk achterlaten en gewoon hier komen en een tijdje kind zijn”, zei clublid Tracey Belcher.

GERELATEERD: Eeuwige liefde: stellen hernieuwen geloften in de pensioengemeenschap van Columbia

Deze groep werd in 2016 in Chicago opgericht als een manier voor vrienden om elkaar te ondersteunen bij het sporten, en nu zes jaar later hebben ze afdelingen in het hele land, waaronder een in Columbia.

De vrouwen in de groep ontmoeten elkaar elke donderdag in Hyatt Park om op hun eigen manier te ontspannen.

“Ik was eigenlijk op zoek naar me-time toen ik deze groep vond”, zei de 42-jarige Miracle Holmes. “Je weet dat je verantwoordelijkheid hebt, werk, thuis, voor een ouder zorgen, en dit is een me-time die ook echt gezond voor mij is, en me terugbrengt naar iets wat ik graag deed sinds ik vijf jaar oud was. “

Tedrina Boone zegt dat ze meedeed om te helpen met haar fitnessdoelen, maar ze zegt dat wanneer ze danst of touwtjespringt met 40+ Double Dutch, het niet als een training voelt.

READ  Nieuwe Man Utd-manager verwerpt de transferclaim van Hakim Ziyech van de Nederlandse legende

“Het voelt niet alsof je aan het sporten bent omdat we plezier hebben,” zei Boone. “We zijn aan het hoelahoep, we zijn aan het lijndansen en doen een heleboel andere dingen dan alleen maar springen.”

VERWANT: ‘Ik wil voor het goud gaan.’ Inheemse plaatsen Orangeburg als finalist in Special Olympics VS

Vrouwen van 40 jaar en ouder komen elke week naar buiten om te dansen en te spelen, en de co-captain van de club zegt Ruschille Ford-Ravenell.

“Mijn moeder is met haar 69 het oudste lid van deze subclub… ze springt niet, maar ze moedigt ons wel aan met haar pom-poms. Ze doet aan stoelaerobics en ze kan lijndansen,” zei Ford-Ravenell. .

De groep komt twee keer per week bij elkaar en ze hopen dat meer vrouwen in de gemeenschap komen spelen.

Als je interesse hebt om lid te worden van de NE Columbia 40+ Double-Dutch Club, dan kan dat: bezoek de website.