december 9, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse vleermuizen exploderen in sweep van Eagles Pella

PELLA — Pella bracht woensdag hun boomstokken door de stad naar Eagle Lane terwijl ze streden tegen hun Tulip Town-buren van Pella Christian in een doubleheader waarbij de Nederlanders 28 runs scoorden over de twee wedstrijden en ze wonnen van 14-0 en 14-10 op hun weg naar de sweep.

Oranje verspilde geen tijd om in game één op gang te komen, want ze scoorden minimaal drie punten in vier van de vijf innings voordat ze de run-rule-winst behaalden.

Pella’s eerstejaars midvelder Isaiah Kettler kon niet worden gestopt omdat hij veilig het honk bereikte in al zijn vijf slagbeurten en 4-uit-4 sloeg met vier wijd, drie honkslagen, een tweehonkslag en vier RBI’s.

Alle negen Pella-hitters bereikten minstens één keer veilig de honken in game één, want ook Keegan Hansen had een sterk duel met drie hits, waaronder een tweehonkslag en drie RBI’s. Jack Howard had drie RBI’s, terwijl Caleb Stewart twee RBI’s had.

Jason Knox was ook fenomenaal op de heuvel voor Oranje, want hij schakelde zes van de eerste zeven slagmensen met drie slag uit op weg naar een one-hit shutout met twee vrije lopen en acht strikeouts in vijf innings werk.

Caleb Van Arendonk sloeg de enige treffer voor PC terwijl Trevor Veenstra de nederlaag nam na zes runs op zes hits toe te staan ​​met driemaal vier wijd in 1 2/3 innings.

In game twee bleven de Pella-vleermuizen warm, maar het zag ook Pella Christian aanvallend reageren. De twee teams scoorden samen 15 punten in de eerste twee en een halve inning.

READ  In Nederlandse gemeenten zijn er bijna net zoveel vrouwelijke hoge ambtenaren als mannen

Oranje begon met vier runs in de eerste helft van de eerste inning, waarbij Cole Hillman de honken schoonveegde met een drie-RBI double naar links in het midden. Hillman zou vervolgens scoren op een bloop-honkslag naar het midden van Tate Weesner.

Het leek op een mogelijke herhaling van game één voordat de Eagles antwoordden met vier eigen punten in de tweede helft van de inning dankzij een RBI-honkslag van Van Arendonk, gevolgd door vier wijd met volle honken van Ty Vander Molen en een twee RBI-honkslag naar vlak bij Kellan Shull.

Het scoren ging verder in de tweede met een twee-RBI double van Hansen, waarbij PC volgde met drie runs in de onderste helft om de leiding te nemen met RBI-hits van Corbin Westerkamp en Ty Vander Molen.

Oranje zou dan de leiding hernemen in de derde met back-to-back doubles van Hillman en Weesner gevolgd door een RBI single in het midden van Jack Howard.

De wedstrijd kwam tot rust in de volgende twee en een halve inning omdat beide teams tot de zesde van het scorebord werden gehouden. Daar zou Pella hun voorsprong uitbreiden nadat een foutieve pickoff-worp het linkerveld in zeilde, waardoor de loper van de derde plaats kon scoren met een RBI-ground-out, waardoor Nederland met 10-7 op voorsprong kwam.

De Eagles wisten er één terug te krijgen in de 2e6 toen Micah DeHaan een RBI-honkslag naar rechts sneed om zich binnen tweeën terug te trekken.

Pella zou hun voorsprong uitbreiden met nog eens vier runs die over de plaat gingen, waaronder een Kettler-solo over de linker centrale omheining voor zijn vierde homer van het seizoen.

READ  Nederlands chocolademerk dat luchthavens gebruikt om moderne slavernij onder de aandacht te brengen

Pella Christian probeerde het interessant te maken in de 2e7 omdat ze in staat waren om twee runs terug te pakken, maar back-to-back strikeouts van Stewart maakten een einde aan de wedstrijd omdat er vuurwerk afging buiten het middenveld op 4 juli net om de hoek.

Kettler bereikte driemaal het honk in game twee, Hansen had drie hits en twee RBI’s en Hillman sloeg een perfecte 3-uit-3 met drie doubles, twee hit-by-pitches en drie RBI’s. Nathan Vandelune pakte de overwinning na het gooien van 2 2/3 innings in relief.

Vier verschillende Eagles hadden meerdere hits in game twee met Ty Vander Molen en Shull die beide in twee runs reden, terwijl Bennett Spronk, DeHaan, Westerkamp, ​​​​Van Arendonk en Caleb Belzer allemaal één RBI hadden. Lincoln Vander Molen nam het verlies na 10 runs toe te staan, drie verdiend, op 10 hits met twee vrije lopen en vier strikeouts.

Pella (18-13, 11-9 LHC) rondt het conferentiespel af op vrijdag om 19.30 uur met een reis naar Indianola (21-12, 14-6 LHC), terwijl Pella Christian (8-18) zich nu voorbereidt op het spelen na het seizoen want zij zullen Albia (9-16) ontmoeten in de eerste ronde van districtsspel op zaterdag om 17.00 uur in Centreville.

Colin Peters is te bereiken op 641-672-2581, per e-mail op [email protected] of op Twitter @ColinPetersOH.