mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

3 potentiële Nederlandse assistenten met United connectie voor Erik ten Hag om uit te kiezen

Manchester United-managerskandidaat en huidig ​​Ajax-manager Erik ten Hag zou naar verluidt een assistent in zijn staf willen hebben die ervaring, of liever een ‘connectie’ heeft met de club. Na een geruchteninterview eerder deze week zijn er berichten naar buiten gekomen die suggereren dat ten Hag iemand in zijn staf wil die zowel de overgang bij de club kan vergemakkelijken als ondersteuning kan bieden op het trainingsveld en aan de zijlijn.

Er zijn een paar kandidaten voor deze rol, maar dit zijn de drie die het meest waarschijnlijk zijn gezien hun recente prevalentie in coaching en eerdere connecties met Manchester United.

Robin van Persie

Foto door Yannick Verhoeven / BSR Agency / Getty Images

O, Robin van Persie.

De Vliegende Hollander is een nieuwe naam in coachingskringen, sinds zijn pensionering in 2020 bij Feyenoord werkzaam als assistent, maar qua bekendheid met United heeft hij de meest recente connectie. Hij arriveerde en leidde de weg naar de Premier League-titel in zijn eerste seizoen bij de club, Sir Alex Ferguson’s laatste als manager, en speelde onder 2 managers in zijn resterende 2 seizoenen bij de club, aangezien zowel het team als zijn eigen vorm begon te verslechteren . Hij beëindigde zijn carrière als landskampioen bij Feyenoord voordat hij overstapte naar een rol bij de staf, waar hij nu fungeert als co-hoofdcoach van een van de jeugdteams en veldcoach voor het eerste elftal.

In termen van passen bij United, zou Van Persie waarschijnlijk een welkome aanblik zijn aan de zijlijn. Zijn beperkte ervaring als coach betekent dat hij waarschijnlijk geen al te grote rol zou hebben, maar hij begrijpt enkele van de moderne verwachtingen en frustraties in de cultuur met betrekking tot de prestaties van de teams en het vermogen om ooit weer voor de Premier League-titel te strijden . van Persie zou, net als de volgende kandidaat, de ploeg ook kunnen helpen met zijn ervaring als spits en spitsencoach. Vooral het afmaken en scoren was dit seizoen een probleem, en er zullen in de zomer vrijwel zeker een paar nieuwe gezichten komen om die positie aan te pakken. Wie kan een nieuwe potentiële sterspits beter begeleiden dan de man die United naar succes katapulteerde in zijn debuutcampagne?

Ruud van Nistelrooij

PSV Onder 23 v Roda JC - Dutch Keuken Campioen Divisie

Foto door Photo Prestige / Soccrates / Getty Images

Ruud van Nistelrooy, een favoriet bij de fans van de vroege jaren 2000 en een van de meest productieve doelpuntenmakers in de geschiedenis van de Premier League, heeft een vrij rustige introductie in het management genoten sinds het beëindigen van zijn succesvolle carrière. Hij trad in 2013 toe tot de staf van PSV als aanvallerscoach voor het jeugd- en reserveteam, waar hij tot 2016 bleef. In die tijd was hij ook assistent van het Nederlands Elftal, waar hij diende onder Guus Hiddink, Danny Blind, Ronald Koeman, Frank De Boer en nu Louis van Gaal. Afgelopen zomer werd hij benoemd tot manager van Jong PSV, het reserveteam van PSV, waar hij wisselende resultaten boekte, 10 won, 7 gelijk en 14 verloor.

Het is dus veilig om te zeggen dat Ruud de afgelopen decennia veel tijd heeft doorgebracht met de topmannen van het Nederlandse voetbal, en ook met Frank De Boer. Hij heeft, net als de andere namen in dit stuk, niet eerder met Erik ten Hag samengewerkt, maar zijn band met United is sterk en hij heeft sinds zijn pensionering genoeg werk in het Nederlandse voetbal gehad om hem als assistent toe te voegen. Werken met jeugd en reserven is een goede ervaring voor een club als United die vloeiendheid nodig heeft door middel van meerdere niveaus van werving en ontwikkeling. Hij past op het eerste gezicht een assistent-profiel en zou een oplossing kunnen zijn voor het ongemak van fans over het aanstellen van een manager die geen banden heeft met de club of het Engelse voetbal.

Jaap Stam

Manchester United v Reading - The Emirates FA Cup derde ronde

Foto door Matthew Peters / Manchester United via Getty Images

Jaap Stam, een legendarisch lid van het Treble-team uit 1999, is een veel bereisde speler die ook veel ervaring heeft opgedaan als manager. Helaas was niet alles zo geweldig. Onlangs ontslagen door FC Cincinnati van Major League Soccer, had Stam ook taken bij Reading in Engeland, PEC Zwolle en Feyenoord in Nederland, en 3 jaar ervaring met het leiden van het Ajax-jeugdteam.

Stam’s huidige beschikbaarheid voor dit niveau van werk zou niet ter discussie moeten staan, en zijn lied wordt nog steeds gezongen door fans tot op de dag van vandaag, maar zijn record zou hem de 3e van deze opties kunnen maken. Hij heeft misschien veel ervaring, maar zijn bekendheid met de Ajax-setup dateert van vóór de komst van Erik ten Hag en hij heeft geen echte impact kunnen maken, waar hij ook is geweest. Hij bracht slechts een paar maanden door bij Feyenoord, verliet de baan in oktober van zijn eerste seizoen, en had een zeer slechte staat van dienst bij FC Cincinnati. Hij zou natuurlijk een assistent zijn en niet degene die de dienst uitmaakt, maar hij heeft verschillende kansen gehad op de hotseat en wil waarschijnlijk meer. Dat is misschien niet wat een manager die orde en stabiliteit probeert te brengen in een nieuwe omgeving wil in een assistent.

READ  Vink en Schröder treffen elkaar in quad singles-finale op Australian Open