maart 2, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Witwassen van geld tiert welig in de Nederlandse paardenhandel, zeggen belastingambtenaren

Het AD zegt dat de Belastingdienst in Nederland zo’n 100 miljoen euro is kwijtgeraakt door witwassen in de paardenhandel.

De Financial Intelligence Unit heeft een aantal verdachte transacties in de hippische sector ontdekt. Vanwege de verdachte cashflow hebben de autoriteiten jarenlang de paardenbranche in de gaten gehouden.

De richting van de geldstroom is vaak lastig en er is een gebrek aan regulering, zo blijkt uit onderzoek van de Belastingdienst van circa tweehonderd dossiers. Het is onderworpen aan miljarden euro industrie fraude praktijken.

Miljoenendeals worden soms gesloten zonder een handdruk en akkoord. Het is vaak onduidelijk van wie het paard is. Fokkers, ruiters, makelaars en andere ondernemers in de paardenhandel maken soms gebruik van buitenlandse bankrekeningen bij belastingbanken om in Nederland belasting te ontduiken.

De driehoek Eindhoven, Brussel en Agen trekt vooral rijke Amerikanen en de koninklijke familie uit het Midden-Oosten aan vanwege haar hoge status in de internationale paardenhandel.

Javier S., een Spaanse paardenhandelaar die een compound bezat in Vulcansword. Hij werd veroordeeld tot negen maanden cel voor het verduisteren van miljoenen euro’s.

READ  Meghan en Harry krijgen gewapende bescherming van de staatspolitie | Koninklijk | Nieuws