mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kan het weer volgende week verbeteren?

Na een zeer gedisciplineerde juni was juli wenselijk als het op het weer aankwam. Het zal je spijten dat je het niet merkt, maar de zomer in Nederland verloopt goed, en als de temperatuur erg koud is en de lucht overwegend grijs, zou je volgende week wat constanter weer moeten zien met temperaturen tot 25 graden.

De temperaturen zullen stijgen in augustus

De hele zaterdag en zondag wordt een combinatie van zon en regen verwacht, met kans op onweer in Rotterdam en Groningen. Weekendtemperaturen in het hele land variëren van 19 tot 22 graden.

Tegen volgende week zal het weer op maandag en dinsdag erg wisselvallig zijn, met een combinatie van koude temperaturen en zonnige luchten en regenwolken – zeker niet geschikt voor het weer in augustus, vooral voor degenen die deze zomer blijven. Maar maak je geen zorgen, het weerbeeld zal vanaf woensdag verbeteren.

Vanaf 11 juli lopen de temperaturen op naar 22 tot 25 graden en wordt er minder regen verwacht. Er komt wat meer bewolking, maar Amsterdam en Den Haag kunnen in de tweede helft van volgende week temperaturen verwachten van 24 graden, terwijl de temperaturen in Maastricht, Eindhoven en Den Bosch naar verwachting tot 26 graden zullen stijgen.

Typisch zomerklimaat voor Nederland

Het is gebruikelijk dat iedereen die nog maar een jaar of twee in Nederland is, geniet van de zomer met hete golven en veel zon. Het trieste nieuws is dat iedereen die hier al een tijdje woont zal herkennen dat 2021 de meest voorkomende Nederlandse zomer is.

READ  De Russische Sibur leidt LPG naar Turkije na problemen met het lossen in Nederland, zeggen bronnen

Meteorologen zeiden dat het de eerste “normale” zomer was – met wisselend weer, matige regenval en een temperatuur van 22 graden – die Nederland sinds enige tijd had gezien. “Na vele jaren hebben we weer een normale Nederlandse zomer”, zegt William Husinga Regenradar.

Juli 2021 had een gemiddelde temperatuur van 18 graden – iets lager dan het juli-gemiddelde van 18,3 graden – en gemiddelde regenval (80 millimeter). “Als er een zomer is die naar Nederlandse maatstaven normaal is, schrijven we die meteen af ​​als een slechte zomer”, legt Husinga uit. Dus maak je geen zorgen, het is geen slechte zomer – het is een normale zomer!

Door op Abonneren te klikken, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met ons Privacybeleid. Voor meer informatie kunt u terecht op deze pagina.