juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wieler-Nederlander Van Raisen met zwaar ongeval naar ziekenhuis gebracht

IZU, Japan, 5 augustus (IANS) Het bod van speelgoedrijder Lauren von Raisen op de Olympische medaille voor vrouwen is donderdag geëindigd in een te hard rijdend ongeval waarbij de Britse Katie Merchant betrokken was op de Isu Velodrome.

In de hitte van hun wijk verloor Van Raisen de controle over zijn voorwiel en gleed uit op de Merchant-baan voordat beide ritten vielen.

Van Raisen kreeg onderweg enkele minuten medische behandeling voordat hij op een brancard werd gelegd en werd meegenomen voor verdere evaluatie.

Het Nederlandse team heeft nog geen officiële verklaring afgegeven over de gezondheid van Van Raisen, maar volgens de Nederlandse media kwam de 33-jarige, die al enige tijd in het ongewisse leek te hebben, weer bij bewustzijn voordat hij naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Shane Prospenninks, vice-aanvoerder van Van Raisen’s Nederlandse team, had ondertussen een geweldige rit in de finale om de gouden medaille te winnen.

Ze probeerde Van Raisen een bericht te sturen, maar Brospennix zei dat ze haar focus snel moest verleggen naar de medaille-shootout.

“Coach Hugo Hawk vertelde onze teamdokter dat hij bij hem was”, vertelde Brospenninks aan verslaggevers. Hij vertelde me dat ze in goede handen was.

“Ik maakte me zorgen om haar, ze ging naar het ziekenhuis, maar op dat moment moest ik de overstap maken en me op mezelf concentreren.

“Ik weet dat dit onderdeel is van (wielrennen), maar je vindt het niet echt leuk.”

Merchant kon weer opstaan ​​en de race uitrijden, maar kon zich niet plaatsen voor de halve finales.

“Dit is niet mijn dag”, zei Merchant tegen verslaggevers. ‘We waren allemaal een beetje aan het vechten binnenin. Ik weet niet of iemand Lorraine is binnengekomen of zo, maar ze kwam voor me en ik kon nergens heen.’

READ  Werkploeg Regina ruimt boom besmet met iepziekte in Victoria Park

Merchant zei dat hij vrijdag zou terugkeren naar het persoonlijke sprintevenement en voegde eraan toe: “(Ik was een beetje verpletterd, maar het gaat goed.”

Verslag van Hardik Vyas in Bangalore; Bewerking door Claire Fallon en Hugh Lawson

Onze normen: Beleid van de Thomson Reuters Foundation.