juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom Nederlanders drijvende huizen omarmen

Drijvende woningen bieden echter veel uitdagingen. Zware wind en regen, of zelfs het passeren van grote cruiseschepen kunnen gebouwen doen schommelen. Siti Boelen, een bewoner van Schoonschip, zei dat toen ze er voor het eerst kwam wonen, het stormachtige weer haar aan het denken zette voordat ze naar haar keuken op de derde verdieping ging, waar ik de beweging het meest voelde. “Je voelt het in je maag”, zegt ze, en ze went aan dat gevoel.

Drijvende huizen vereisen extra infrastructuur en werk om aan te sluiten op het elektriciteitsnet en riolering, speciale waterdichte snoeren en pompen om hoogwaardige gemeentelijke diensten aan te sluiten. In het geval van het Schoonship in Amsterdam en het drijvende kantoorgebouw in Rotterdam moest er een nieuw microgrid worden gebouwd.

Maar de voordelen kunnen opwegen tegen de kosten. Rutger de Graaf, mede-oprichter en directeur van Blue21, zegt dat de steeds verwoestende, ongekende stormen over de hele wereld stadsplanners en bewoners ertoe hebben aangezet om op zoek te gaan naar water als oplossing. Hij zegt dat de drijvende verbeteringen op zijn minst enkele levens en miljarden dollars aan schade hadden kunnen redden toen ze afgelopen zomer Duitsland en België troffen. 222 mensen.

“Bij overstromingen zullen velen naar verwachting naar hoger gelegen gebieden verhuizen, maar het alternatief is om de uitbreiding op het water vanuit de omgeving van kuststeden te verkennen”, aldus de Graf. “Als je denkt dat in de tweede helft van de eeuw honderden miljoenen mensen op de vlucht zullen slaan door de zeespiegelstijging, moet je nu beginnen met het vergroten van de schaal van drijvende groei.”

READ  Een verhaal van 2 overstromingen: Unity's Dorothy-buurt weerspiegelt Connellsville's Dutch Bottom-ervaring

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd Yale E360En opnieuw gepubliceerd met toestemming – Lees het originele verhaal Hier. Daarom is er in dit verhaal geen schatting van de CO2-uitstoot. Zoals Future Planet-verhalen gewoonlijk doen.

Als je dit verhaal leuk vond, Abonneer u op de wekelijkse nieuwsbrief van bbc.com Featuresgenaamd “The Essential List” – een selectie van geselecteerde verhalen hieruit
BBC
De toekomst, Cultuur, Werk leven, Reis En Haspel Wordt elke vrijdag in je inbox bezorgd.