juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voetballegende Ronald de Boer geniet van ‘bijzondere sfeer’ op WK in Qatar

Nederlandse legende Ronald de Boer geniet van de ‘bijzondere sfeer’ op het WK Qatar 2022.

De 52-jarige Qatar Legacy Ambassador, die voor Oranje speelde in USA ’94 en Frankrijk ’98, zei dat fans van over de hele wereld genieten van het compacte toernooi van Qatar.

Hij is ook verheugd om te zien dat Oranje een positieve start van het WK maakt en is op zoek naar een betere prestatie van de kant van Louis van Gaal, aangezien ze vandaag hun Groep A-schema tegen gastland Qatar in het Al Bayt Stadium afronden.

We zijn een week bezig met het WK, hoe vond je de sfeer tot nu toe?

Ik heb wat Nederlanders ontmoet in Msheireb en ze hebben het erg naar hun zin. Ze gingen naar Souq Waqif en zagen alle verschillende nationaliteiten samen, tijd met elkaar doorbrengen. Ze zeiden dat de sfeer ongelooflijk was. Dat is al wat ik heb ervaren, maar het is goed om andere mensen dat ook te horen zeggen. Dat is het mooie van een compacte World Cup zoals deze hier in Qatar. Overal waar je komt, voel je echt dat er een WK aan de gang is.

Wat heeft tot nu toe indruk op je gemaakt tijdens het toernooi?

Wat me opviel, is de sfeer in de stadions, omdat alles zo soepel verliep. Je loopt gewoon binnen voor een spelletje en de vriendelijkheid van iedereen is geweldig. Dat is er voor mij echt uitgekomen.

Wat vind je van de sfeer tussen verschillende groepen fans?

Er heerst een eensgezinde geest onder de fans. Of het nu Argentijnse en Mexicaanse fans samen zijn of Saoedi’s die interactie hebben met Nederlandse fans. Ik denk dat dit de erfenis zal zijn van dit WK: mensen ontmoeten elkaar en hebben meer respect voor verschillende culturen. Voor veel mensen is dit nog een onbekende regio en ze komen hier voor het eerst. Ze zien met eigen ogen waar het in deze regio om draait.

READ  Nederlands - ANP om enkele COVID-19-barrières opnieuw in te voeren naarmate het aantal gevallen toeneemt

Wat vind je van de Nederlandse campagne tot nu toe?

De overwinning in Senegal was een mooi begin, maar dat is nu uit de weg. De wedstrijd tegen Ecuador was geen geweldige prestatie, ook al mogen we tevreden zijn met het resultaat. Dit gezegd hebbende, Nederland heeft nog geen wedstrijd verloren en heeft tegen de twee sterkste tegenstanders in hun poule gespeeld.

Oranje sluit de groepsfase af met een wedstrijd tegen Qatar. Wat hoop je in dat duel van Oranje te zien?

De verwachting is dat Nederland deze wedstrijd zal winnen en als eerste zal eindigen in de groep. De sleutel is dat de prestatie veel beter moet zijn dan die van Ecuador. De coach, Louis van Gaal, weet dat er veel werk aan de winkel is, want hij probeert nog steeds de vorm te vinden die hij wil dat het team speelt en die elkaar aanvullen op het veld. Je wilt de groepsfase zo goed mogelijk afsluiten met een goed resultaat en goed voetbal.

Welke andere teams hebben tot nu toe indruk op je gemaakt in het toernooi?

Voor mij is Brazilië de favoriet om dit WK te winnen, en ik denk dat ze in hun eerste wedstrijd hebben laten zien waarom. Ik heb de eerste wedstrijd van Frankrijk live gezien en je kunt zien aan het vermogen van Kylian Mbappé en Ousmane Dembélé dat ze er erg sterk uitzien. Op het EK vorig jaar was Spanje voor mij het beste voetbalteam, ook al wonnen ze de trofee niet. Tegen Costa Rica toonden ze hun kwaliteit met de speelstijl van Barcelona die ze gebruiken, waarbij je de bal niet zo vaak krijgt als de tegenstander. Dit zijn in mijn ogen de drie topfavorieten voor het WK.

READ  Nederlandse prinses Amalia doelwit in ontvoeringscomplot in verband met vermeende drugsbaron Taghi