september 23, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Nederlandse voedsellogistieke bedrijf Müller overgenomen door het Duitse DACHSER: meer weten

Nederland gevestigd Mullereen magazijn en logistiek dienstverlener voor de voedingsindustrie, maakte op maandag 16 januari bekend dat het is overgenomen door het in Duitsland gevestigde DACHSER, een wereldspeler op het gebied van systeemlogistiek. De twee bedrijven zijn overeengekomen om de aankoopprijs niet bekend te maken.

Met deze overname stelt DACHSER het leidende voedseldistributienetwerk in Nederland veilig en opent het Müllers groeipotentieel met Europees transport. De overname omvat ook de eigen uitgebreide vloot van Müller.

Hoe kunt u uw open source-beveiliging verbeteren?

Volg deze drie stappen en ga op weg naar sterkere beveiligingspraktijken.Laat meer zien
Volg deze drie stappen en ga op weg naar sterkere beveiligingspraktijken.Laat minder zien

Müller: Alles wat je moet weten

Müller is lid van een familieholding die in de markt opereert als Müller Fresh Food Logistics. Het bedrijf, dat beweert een van de topaanbieders van voedsellogistiek in Nederland te zijn, had in 2021 770 mensen in de voedsellogistiek in dienst en verdiende meer dan € 90 miljoen aan omzet. DACHSER heeft echter niet het werkplaatsbedrijf van Müller overgenomen, waar 80 mensen werken. De werkplaatsactiviteiten zullen onafhankelijk worden gecontroleerd door de aandeelhouders van Müller.

Momenteel is Müller actief op vijf locaties in Nederland. Het bedrijf levert transport- en distributiediensten voor de vers- en diepvriessector. Naast klantspecifieke diensten met toegevoegde waarde biedt het bedrijf ook warehousing voor alle temperatuurbereiken.

Na de overname zal de CEO van het bedrijf, Jan-Peter Müller, de organisatie blijven leiden met zijn managementgroep.

Doel van de overname

Alfred Miller, Managing Director van DACHSER Food Logistics, is van mening dat de overname van Müller in Nederland een belangrijke stap is in de uitbreiding van de activiteiten van DACHSER in de Benelux. “Met deze overname stellen we hoogwaardige distributiecapaciteit veilig voor onze Duitse en Europese klanten in de belangrijkste voedingsmarkt van Nederland.”

Sinds 1975 opereert DACHSER in Nederland via zijn eigen nationale organisatie, die de business lines Air & Sea Logistics en European Logistics (industriële en consumentenproducten) omvat. Inclusief Müller heeft DACHSER momenteel 1.300 medewerkers in Nederland die op 12 verschillende locaties werken.

Klanten van DACHSER zullen uiteindelijk toegang krijgen tot Müllers ‘hechte’ distributienetwerk in Nederland. Het bedrijf bedient dit netwerk met een eigen wagenpark van 350 voertuigen, 400 trailers en meer dan 400 betrokken chauffeurs.

Jan-Peter Müller voegt toe: “Als onderdeel van DACHSER hebben we nu niet alleen toegang tot DACHSER’s voedsellogistieke netwerk in Duitsland, maar ook tot DACHSER’s European Food Network dat 34 landen bedient. Zo kunnen we onze klanten geheel nieuwe mogelijkheden bieden. Voor Müller opent de overname een aanzienlijk groeipotentieel binnen een snelgroeiend internationaal familiebedrijf. Dit zorgt voor een uitstekend en betrouwbaar vooruitzicht, met name voor onze medewerkers.”

De helft van uw personeel is van plan binnenkort te stoppen!

Hier leest u hoe u ervoor kunt zorgen dat ze blijven. Bekijken!Laat meer zien
Hier leest u hoe u ervoor kunt zorgen dat ze blijven. Bekijken! Laat minder zien