maart 2, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voetbal-Nederlandse coach Van Gaal houdt vol dat de kant België zal verslaan

Louis van Gaal stond erop dat Nederland zondag buurland België zou verslaan om de koppositie in hun Nations League-groep veilig te stellen en ongeslagen het WK in te gaan sinds hij het stokje overnam als coach. De Nederlanders hebben een voorsprong van drie punten aan kop van League A Groep Vier en zullen de groep winnen zolang ze zondag in de Amsterdam Arena een zware nederlaag tegen België vermijden.

“Morgen gaan we winnen. Het is beter om ongeslagen naar het WK te gaan dan de laatste wedstrijd te verliezen. Dat heb ik tegen de jongens gezegd”, vertelde Van Gaal zaterdag op een persconferentie. België, dat met 4-1 verloor van de Dutch in Brussel in juni, moet met drie doelpunten verschil winnen om de eerste plaats te veroveren en door te gaan naar het finaletoernooi van juni.

“Als dat gebeurt, is het verdiend”, zei Van Gaal. “Maar ik geloof in mijn spelers en dat ze zullen winnen. Zo bereid ik ze voor. Ik verwacht geen onrust. Mijn spelers zijn altijd gefocust en daarom vertel ik ze altijd twee dagen van tevoren de opstelling zodat ze zich kunnen concentreren.”

De bondscoach van Nederland zei niet veel verschil te verwachten van België. “We hebben ze geanalyseerd en ik zie een team dat altijd met hetzelfde concept van het spel speelt. Ik zie niet dat België ineens iets anders doet.” Maar hij zei blij te zijn dat Nederland een zware test zou krijgen in hun laatste international voor het WK in Qatar, waar ze in groep A staan ​​met de gastheren, Ecuador en Senegal.

READ  Boete wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen kan ook worden opgelegd aan een natuurlijk persoon na beëindiging van de eenmanszaak

“Ik speel het liefst tegen dit soort tegenstanders. Ik ben ongelooflijk blij, want er spelen spelers van de hoogste kwaliteit voor België”, zei hij. “Ik heb vaak gezegd dat ik Kevin De Bruyne fantastisch vind. Hij dicteert het spel en maakt ook doelpunten. Hoe gaan we dat aanpakken? En hoe reageren mijn spelers? Dat wordt mooi om te zien.”

“En dan is er nog de rivaliteit”, voegde hij eraan toe. “Ik vind het fantastisch om tegen de Belgen te spelen. Ik heb De Bruyne genoemd, maar ze hebben meer. Maar dan hebben wij dat ook.” Als Oranje zondag wint, is dat de 37e overwinning van Van Gaal in 58 wedstrijdduels en evenaart het record van Dick Advocaat als de Nederlandse coach met de meeste successen.

Van Gaal, 71, heeft in 14 wedstrijden niet verloren sinds hij vorig jaar terugkeerde voor een derde periode als Nederlandse coach. (Schrijven door Mark Gleeson in Kaapstad; redactie door Pritha Sarkar)

(Dit verhaal is niet bewerkt door medewerkers van Devdiscourse en wordt automatisch gegenereerd vanuit een gesyndiceerde feed.)