december 2, 2022

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse wielrenner Mathieu van der Poel gearresteerd voor titelrace over gevecht in hotel in Australië: rapport

De staatspolitie van New South Wales bevestigde dat hij werd beschuldigd van gewone mishandeling. (Bestand)

Australië:

De Nederlandse wielrenner Mathieu van der Poel is aan de vooravond van de elite-wegwedstrijd van zondag op het WK gearresteerd na een nachtelijke ruzie met luidruchtige buren, aldus een rapport.

De 27-jarige behoorde tot de favorieten voor de regenboogtrui en begon zondag aan de 266,9 kilometer lange slog rond de kustplaats Wollongong ten zuiden van Sydney, maar viel in de vroege stadia uit.

De Belgische omroep Sporza zei dat het hem voor de start had gesproken en hij zei tegen hen: “Het is waar, ja.”

“Er was een kleine ruzie. Het ging over luidruchtige buren en ze zijn hier best streng. Ik was pas om vier uur (’s ochtends) terug op mijn kamer. Dat is zeker niet ideaal. Het is een ramp, maar ik kan Ik verander niets meer. Ik probeer er het beste van te maken,” zei hij.

De staatspolitie van New South Wales bevestigde dat er een geschil plaatsvond in een hotel in Sydney en dat een 27-jarige man werd beschuldigd van gewone mishandeling, maar wilde de betrokkenen niet noemen.

“Zaterdag rond 22.40 uur was een man in een hotel… toen hij naar verluidt betrokken was bij een verbale woordenwisseling met twee tienermeisjes van 13 en 14 jaar”, zei de politie in een verklaring aan AFP.

“Verder wordt beweerd dat de man vervolgens beide tieners duwde, waarbij de ene op de grond viel en de andere tegen een muur werd geduwd, waardoor ze een lichte schaafwond aan haar elleboog kreeg”, zei de politie.

READ  Kan een door de VN gecoördineerd Nederlands-VS-plan de tikkende veiligere 'tijdbom' onschadelijk maken? - Eurazië Beoordeling

De politie werd gebeld door de hoteldirectie en zij “arresteerden kort daarna een 27-jarige man”.

“Hij werd naar het politiebureau van Kogarah (in Sydney) gebracht en beschuldigd van twee tellingen van gewone mishandeling.”

De man werd dinsdag op borgtocht vrijgelaten om voor een lokale rechtbank in Sydney te verschijnen.

Vane der Poel heeft een benijdenswaardig seizoen achter de rug met overwinningen in Dwars Door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen, derde in Milaan-San Remo, vierde in Amstel Gold Race en negende in Parijs-Roubaix.

(Met uitzondering van de kop, is dit verhaal niet bewerkt door NDTV-personeel en is het gepubliceerd vanuit een gesyndiceerde feed.)