maart 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Van de Donk knaller bezorgt Nederland met 3-2 zege op Portugal

LEIGH, Engeland: De geweldige aanval van Danielle van de Donk bezorgde Nederland woensdag een 3-2 overwinning op Portugal, waardoor de titelverdediger naar de top van de Euro 2022 Groep C-tafel voor dames kwam.

Damaris Egurrola bezorgde Oranje een zevende minuut voorsprong met een fraaie schuine kopbal uit een corner en ze leken op weg naar een comfortabele overwinning toen Stefanie van der Gragt negen minuten later de tweede binnenkopte.

Maar Portugal, dat zich van twee vroege doelpunten had teruggevochten voor een 2-2 gelijkspel in hun openingswedstrijd tegen Zwitserland, toonde opnieuw hun veerkracht.

Carole Costa trok zeven minuten voor rust een doelpunt terug vanaf de stip, nadat een VAR-review had besloten dat Diana Silva was neergehaald door Dominique Janssen.

Twee minuten na de rust kwam de Portugees gelijk met Silva die zelfverzekerd een mooie voorzet van Costa naar huis kopte.

Oranje dacht de voorsprong via Jill Roord meteen te hebben hersteld, maar haar poging werd na een lange VAR-review afgekeurd wegens buitenspel.

Maar een sublieme finish van Van de Donk bracht Nederland op 3-2, de middenvelder pakte de bal op de rand van het strafschopgebied en krulde een prachtig schot in de verre hoek.

Nederland staat op vier punten uit twee wedstrijden, op gelijke hoogte met Zweden, met Portugal en Zwitserland beide op een punt. Zweden versloeg Zwitserland eerder op dinsdag met 2-1.

READ  Dutch Brothers leider in beursgang: 'Beyond My Wildest Dreams' | Eigen nieuws