juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

UNCP’s Levi tekent bij Nederlands profteam Yoast United

PEMBROKE – Afgestudeerden krijgen vaak te horen dat het tijd is om ‘het te maken in de echte wereld’.

Hoe zit het met het maken van de halve wereld?

Spencer Levi, de voormalige basketbalster van The University of North Carolina in Pembroke, tekende vorige week om professioneel te spelen voor Yoast United, gevestigd in Bemmel, Nederland, maakte het team maandag bekend.

Voor Levi, een St. Louis geboren, die de afgelopen vier seizoenen een favoriet bij de fans werd met zijn geweldige spel in Pembroke, vertegenwoordigt de aangeboden kans een gerealiseerde droom.

“Sinds ik klein was, heb ik altijd een professionele atleet willen worden, of het nu voetbal, honkbal, basketbal was, of welke vaardigheid ik ook had,” zei Levi. “Ik heb gewoon het geluk gehad om op koers te blijven en op dit moment mijn cv en carrière-referenties op te bouwen. … Nu moet ik een fulltime basketballer worden, wat een beetje raar is. Het is altijd een hobby geweest, iets wat ik graag doe, maar betaald worden voor wat je het liefste doet, en het proces dat je hebt gezien, zegt het, het is alsof ik dit echt moet doen naast het liefhebben ervan.

Levi verdiende Conference Carolinas Speler van het Jaar-onderscheidingen na een gemiddelde van 15,6 punten, 9,4 rebounds en 1,9 blocks per wedstrijd in zijn roodhemd-seniorenseizoen, waarmee hij de Braves naar het reguliere seizoenskampioenschap van de conference leidde.

Hij tekende in april bij een agent om te helpen bij het nastreven van zijn professionele kansen; dingen gingen snel de laatste paar weken toen Yoast United interesse toonde in de 6-foot-8 forward.

READ  Nederlands opvangcentrum herbergt 'getraumatiseerde' Oekraïense leeuwen, tijgers - Nieuws

“Zodra ze in mij geïnteresseerd waren, gingen ze echt gamebeelden halen, ze keken niet alleen naar hoogtepunten. Ze bestudeerden mij en de manier waarop ik basketbal speel’, zei Levi. “Een ding dat de coach echt leuk vindt aan mij, is de manier waarop ik kan rebounden, de manier waarop ik één tot vijf kan verdedigen, mijn atletisch vermogen en mijn algehele efficiëntie, zowel aanvallend als verdedigend.”

Levi werd Yoast United’s eerste internationale ondertekenaar sinds de bevinding van het team in 2020. Het team neemt deel aan de BNXT League, de hoogste professionele competitie in Nederland met extra teams in buurland België. Clay Mounce, de broer van voormalig UNCP-speler Carson Mounce, speelde vorig seizoen in de competitie en heeft met Levi gesproken over wat hij kan verwachten.

Bemmel ligt in het oosten van Nederland, op slechts enkele kilometers van de grens met Duitsland; het is ongeveer 80 kilometer ten zuidoosten van Amsterdam.

Levi zal begin september aan het team rapporteren en is van plan om eind augustus naar Nederland te reizen om “gesettled and acquisition” te worden voordat de teamactiviteiten beginnen. In afwachting van het succes van het team in de play-offs van de BNXT League, kan het seizoen nog tot eind mei of begin juni duren.

“Mijn doelen zouden eigenlijk gewoon zijn, buiten het veld om veel nieuwe, goede mensen te ontmoeten en contacten te leggen in het buitenland, een leuke tijd te hebben en mezelf onder te dompelen in de cultuur”, zei Levi.

Op het veld is het persoonlijke doel van Levi om de “beste rebounder in de competitie” te zijn en de competitie aan te voeren in velddoelpunten na sterke prestaties in die categorie in de afgelopen jaren bij UNCP.

READ  Duizenden protesteren tegen restricties Nederlandse overheid | Corona virus infectie nieuws

“Als ik zou kunnen proberen om dat vol te houden en dat in mijn professionele carrière te stoppen – dat zijn mijn doelen, want het zal me klaarstomen om vooruit te komen in een professionele carrière, en ook laten zien dat ik niet alleen maar een vlotte Division-II ben speler die in het buitenland speelt, heb ik mijn strepen verdiend en heb ik het doorstaan’, zei Levi.

Zoals vaak het geval is bij internationale aankopen in basketbal, zal het team naast zijn salaris ook de reiskosten, het verblijf, het vervoer, enz. van Levi voor zijn rekening nemen – en hij is vastbesloten om de investering van de organisatie waard te zijn.

“Ze vliegen me daarheen, ik krijg mijn geld en ik kan doen wat ik wil, zolang ik me niet op de baan gooi”, zei Levi. “En dat ben ik niet van plan – ik ben van plan om ze te laten zien waarom ze me betalen.”

Chris Stiles is te bereiken op 910-816-1977 of per e-mail op: [email protected] Je kunt hem volgen op Twitter op tStilesOnSports.