Het Nederlandse geothermische bedrijf uit Nederland, Yeager Energy, beheerder van geothermische energiesystemen en stadsverwarmingsnetwerken, is onlangs toegetreden tot de Duitse Geothermische Vereniging (Puntesverband Geothermal). In een interview met de vereniging beantwoordde Robin Hammersma enkele vragen over de achtergrond van het bedrijf, de interesse van Duitsland en welke lessen Duitsland kan leren van de Nederlandse aardwarmteontwikkeling.
“Yeager Energy BV is een geïntegreerde ontwikkelaar en exploitant van diepe geothermie en (slimme) stadsverwarmingsnetwerken. Onze visie is om een zakelijke leider te worden in het leveren van veilige, duurzame, betrouwbare en betaalbare verwarming aan residentiële klanten, de industrie en de glastuinbouwsector. ’, zegt Hamersma.
In lijn met de vorderingen van het bedrijf in Nederland, wil het zijn activiteiten binnen Europa verder uitbreiden en ziet het Duitsland als een interessante markt voor het leveren van duurzame warmte en energie door middel van aardwarmte. De markt voor duurzame elektriciteit is een bedrijf dat al in Duitsland is gevestigd: “Het bedrijf is van mening dat de markt voor duurzame verwarming in heel Duitsland veel potentieel biedt en we zijn deze markt momenteel aan het verkennen”, aldus Hammersma. Tegelijkertijd sluiten we echter niet uit dat we een positie innemen op de markt voor geothermische elektriciteit.
De hightech kassensector in het westen van Nederland loopt al zo’n 15 jaar geleden voorop bij het introduceren van grootschalige aardwarmte in hun kassen en een van de doelen van de sector is het milieu te verduurzamen. De sector gebruikt nog steeds grote hoeveelheden aardgas voor verwarming, maar maakt ook gebruik van de nieuwste technologie zoals robots en autonome drones en is de op één na grootste voedselproducent ter wereld (na de Verenigde Staten) met een export van zo’n 5 5 miljard per jaar.
Lees het volledige artikel op denkgeoenergy.com.
More Stories
Nederlandse Royals geconfronteerd met protest tijdens Caribbean Tour, zoals Kate en William
Het in Nederland gevestigde PowerField trekt € 500 miljoen naar zich toe om energiesystemen te ontwikkelen en te beheren voor een duurzame wereld
Nederlandse chipfirma ASM investeert US $ 100 mln in S. Korea voor uitbreiding van faciliteiten