maart 4, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tweede Kamerlid roept op om pakketten en leveringen aan huis te belasten

Sinds de uitbraak van COVID-19 zijn mensen over de hele wereld steeds meer dol geworden op het online bestellen van artikelen en deze rechtstreeks bij hen thuis laten bezorgen. Sommige politici maken zich echter zorgen over het effect dat deze trend heeft op het milieu en kleinere zelfstandige bedrijven. Een Kamerlid van de ChristenUnie roept nu de Nederlandse regering op om een ​​belasting in te voeren op online bestelde pakketten.

Nieuwe belasting voor online bestellingen in Nederland?

Pieter Grinwis van de ChristenUnie – een van de in het kabinet vertegenwoordigde partijen – presenteerde deze week een plan voor een gloednieuwe belasting in Nederland, bedoeld om een ​​einde te maken aan de zogenaamde ‘bezorggekte’.

De belasting zou worden vastgesteld op een vast tarief, bijvoorbeeld een percentage van de totale waarde van de geleverde artikelen, waarbij Grinwis aanvoerde dat het zou kunnen helpen het aantal “vervuilende ritten” van bezorgbedrijven te beperken, en zou kunnen worden gebruikt om de Het midden- en kleinbedrijf (mkb) concurreert met lage prijzen bij grote online retailers.

Grinwis hoopt dat belasting het mkb zou helpen en de winkelstraat zou beschermen

“Steeds meer moeten lokale winkels concurreren met de grote online winkels”, citeert Grinwis RTL Nieuws als volgt: “Hierdoor lijkt het MKB de strijd steeds meer te verliezen en lopen onze winkelstraten leeg, terwijl bestelbusjes met pakjes heen en weer rijden.”

Grinwis gelooft dat een kleine belasting mensen zou helpen om bewuster te winkelen. Het is nog niet duidelijk hoeveel van zijn partijgenoten zijn voorstel steunen.

Door op inschrijven te klikken, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid. Voor meer informatie kunt u terecht op deze pagina.

READ  ECB's Knot wil renteverhogingen van een half punt