mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Toen zag Jaap Stam hem

Dordtse algemeen directeur Hans de Zeeuw heeft toegegeven dat zijn kant de nieuwe Leeds United-jongen Luis Sinisterra heeft gemist vanwege Jaap Stam.

Leeds tekende deze zomer Sinisterra van Feyenoord in een deal die kan oplopen tot € 30 miljoen door mogelijke add-ons.

De vleugelspeler is binnengehaald als mogelijke vervanger voor Raphinha, die naar verwachting de Whites zal verlaten in de lopende transferperiode.

De Zeeuw herinnerde zich een situatie waarin zijn partij kans maakte om Sinisterra te tekenen als onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst die Dordrecht had met Feyenoord.

De Nederlandse tweederangsploeg hield van wat ze van de Colombiaan zagen in een vriendschappelijke wedstrijd, maar de algemeen directeur onthulde dat toen Feyenoord-baas Stam de vleugelspeler in de club wilde houden.

Hij gaf toe dat Dordrecht kansloos was toen de Feyenoord-coach Sinisterra in zijn team wilde hebben.

De Zeeuw vertelde de Nederlandse outlet Voetbal Primeur: “We hadden een samenwerkingsovereenkomst met Feyenoord. De bedoeling was dat er per seizoen drie spelers naar Dordrecht zouden komen.

“We vonden het een geweldig idee en vonden het erg leuk.

“Toen we een vriendschappelijke wedstrijd speelden tegen Feyenoord was het nog niet helemaal afgelopen.”

De algemeen directeur vervolgde: “We wilden dat hij snel zou aansluiten, maar we kregen te horen dat Jaap Stam iets in hem zag en ik hem bij het eerste elftal wilde houden.

“Dat begreep ik volledig, maar ik was echt teleurgesteld.

“Als een coach je het goede gevoel geeft, zegt geen enkele speler ‘nee’ tegen Feyenoord.”

READ  Arsenal nieuws: Micah Richards maakt Invincibles claim te midden van Gunners 'interesse' in Nederlandse vleugelspeler

Sinisterra zal nu proberen indruk te maken op Jesse Marsch tijdens de voorbereiding, net zoals hij indruk maakte op Stam, om in de basiself te staan ​​wanneer Leeds het opneemt tegen Wolves op de openingsdag van volgend seizoen.