juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

The Dutch opent deze week een broodjeszaak Pennsport

Nieuws

Het heet, wacht maar, The Dutchess.


De oude binnenruimte bij The Dutch in Pennsport, waar het nieuwe broodjesconcept van het team, The Dutchess, op woensdag 8 juni van start gaat. / Foto met dank aan The Dutch.

De Nederlanders verhuisden en toen kwam The Dutches binnen. Die zin klinkt misschien als een rare grap over een echtscheiding, verteld op een Renaissance Faire, maar het is nieuws voor Pennsport-diners en iedereen in Philly die dol was op het werk van chef Lee Styer bij Fond voordat het restaurant in 2021 werd gesloten. Vanaf woensdag 8 juni zal The Dutchess Officieel gevestigd in de Pennsport-ruimte waar The Dutch voor het eerst opereerde, voordat het restaurant begin 2022 naar East Passyunk verhuisde.

Chef Lee Styer, al jarenlang eigenaar en exploitant van The Dutch, zal The Dutchess blijven leiden als chef-kok van het restaurant naast zijn vrouw, patissier Jessie Prawlucki. Prawlucki zal hetzelfde gemoute chocolade-ijs serveren dat ze maakte bij Fond – het kleine buurtrestaurant van het paar dat meer dan tien jaar Franse en New American-gerechten serveerde in East Passyunk.

Na het openen van Fond werkte Styer in 2016 samen met Joncarl Lachman van Noord en Neuf om The Dutch op South 4th Street in Pennsport te lanceren. Het concept was (en blijft) simpel: voeg de respectievelijke achtergronden van elke chef samen, en combineer het eten van de Pennsylvania Dutch met Nederlandse – zoals in Nederland – keuken nietjes. Nederlanders zetten zich in voor Brunch met een hoofdletter B, gepresenteerd via bordjes met Hollandse baby’s, uitsmitjer, omeletten met bologna en karnemelkwafels.

Volgens Styer was het altijd de bedoeling om een ​​nieuw concept in de Pennsport-ruimte van The Dutch te krijgen. “We hebben besloten om die locatie te behouden omdat het een geweldige locatie was en het is helemaal klaar voor gebruik”, zegt hij. “Toen we een paar teamleden terug konden krijgen, konden we van daaruit verder bouwen.”

De sluiting van Fond in 2021 liet een lege ruimte in East Passyunk voor The Dutch om het over te nemen, wat op zijn beurt een lege ruimte in Pennsport voor The Dutchess liet. (Ondertussen is Noord in 2021 gesloten en de onderzoeker rapporten dat Lachman bezig is met het openen van een klein restaurant met zijn partner Bob Moysan in Lambertville, NJ.)

The Dutchess zal zijn aandacht richten op sandwiches en snelle grab-and-go salades en schotels, in plaats van op de brunchklassiekers van The Dutch. Verwacht ’s ochtends ontbijtbroodjes en koffie. Later op de dag serveert The Dutchess onder meer burgers, sandwiches met gebakken kip, huisgemaakte falafel op flatbread, salades en twee smaken ijs. Klanten kunnen hun bestelling plaatsen aan de balie (of het afhaalloket aan de voorkant), vervolgens een stoel pakken en eten in het restaurant of hun maaltijd meenemen. Er is geen bediening aan tafel en u kunt ook niet van tevoren reserveren.

Styer zegt ook dat hij hoopt een aantal oude Fond-favorieten nieuw leven in te blazen tijdens pop-updiners met Fond-thema in The Dutchess. In theorie zullen pop-ups Styer in staat stellen terug te duiken in de stijl van koken bij Fond, zonder zich volledig te hoeven binden aan het vroegere concept van Fond. “Wat ik bij Fond deed, was sauzen maken die drie dagen duren.” Bij The Dutchess zegt Styer dat hij uitkijkt naar de eenvoud van het kunnen runnen van op ingrediënten gerichte specials. ”Laten we een paar hele mooie tomaten pakken en een verse mozzarella-tomatensalade of een panini maken. Dingen die benaderbaar en supersimpel zijn, met geweldige ingrediënten.”

The Dutchess gaat woensdag 8 juni officieel open voor publiek (hoewel ze dit weekend een vrienden- en familie-evenement voor de buurt hadden). Kom tussen woensdag en zondag van 10.00 tot 20.00 uur langs bij The Dutchess om het zelf te ontdekken.


READ  Hollandse erwten & varkenshaas chowder met gerookte cheddar toast