mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Stop de misdaad in stijl met een authentieke Dutch Highway Patrol 1980 Porsche 911 Targa

Als je een auto nodig hebt die snelheidsduivels kan opvangen en die ook in de file staat, is de beste optie soms niet de meest voor de hand liggende.


Winkelen voor door de staat gesponsorde politieauto’s moet een leuke klus zijn.

In 1967 upgradede de Nederlandse snelwegpatrouille hun vloot van Porsche 356 Cabriolets naar de nieuwe 911 Targa. Waarom, vraag je je misschien af, zou een land met een landoppervlak dat kleiner is dan Tasmanië en een voorliefde voor fietsen, een sportwagen met open dak nodig hebben voor verkeerstaken?

Destijds kenden snelwegen in Nederland geen snelheidsbeperkingen en had de politie auto’s nodig met een beetje tempo, die ook betrouwbaar, praktisch en goed bestuurbaar waren.Gelukkig had Porsche een antwoord dat aan al die vakjes voldeed, plus een cruciale aanvullende eis. De auto moest een open dak hebben.

De twee-plus-twee indeling van de 911 betekende dat er ruimte was om alle politieuitrusting te bewaren, en dankzij het targadak kon een van de agenten op de stoel gaan staan ​​om over het verkeer heen te kijken en aanwijzingen te geven.Tussen 1962 en 1996 heeft de Nederlandse Rijkspolitie onderhouden 507 Porsche-auto’swaaronder de 356 Cabriolet, 911 Targa en cabriolet, 914, 924 en 964.

Hier is je kans om er een te bezitten, a 1980 3,0-liter 911 SC Targamet de codenaam ‘Alex 82’.De witte targa met het stuur links is voorzien van fabrieksmistlampen voor en achter, 15-inch ATS-wielen met koekjessnijder en alle periode-correcte Rijkspolitie-apparatuur, waaronder een blauw knipperlicht op de targa-balk, sirenes, radio’s en heldere oranje snelweg patrouille kleurstelling.

In plaats van de achterbank is een set op maat gemaakte planken en uitrustingskasten, compleet met alle spullen die nodig zijn voor misdaadbestrijding en verkeersmanagement in Nederland, inclusief noodverlichting, een medische kit en brandblusapparatuur.

Om de look compleet te maken, omvat de verkoop ook een feloranje helm en replica politie-uniform, plus een schaalmodel van de 911 om op je bureau te houden!Deze auto, te koop aangeboden in België, heeft 305.845km op de teller en officiële Nederlandse politiepapieren die de echtheid bevestigen. Met € 99.950 ($ AU150.000) is de prijs redelijk voor elke 911 van deze tijd, laat staan ​​een met zo’n legendarische en zeldzame geschiedenis als deze!

James Ward

James maakt sinds 2002 deel uit van het digitale publicatielandschap in Australië en werkt sinds 2007 in de auto-industrie. Hij trad in 2013 in dienst bij CarAdvice, vertrok in 2017 om bij BMW te werken en keerde eind 2019 terug om de inhoudelijke richting van Drijfveer.

Lees meer over James Ward LinkIcon