mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Startup EV-oplaadoplossingen BrightBlu haalt kapitaal binnen van Nederlands bedrijf

De startup BrightBlu, een startup voor oplaadoplossingen voor elektrische voertuigen, heeft 1,6 miljoen dollar (ongeveer Rs 12 crore) opgehaald bij het Nederlandse (Nederlandse) schone-energieconglomeraat Koolen Industries, aldus het bedrijf in een verklaring.

De in Mumbai gevestigde startup is bezig met het opzetten van een nieuw hightech onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Pune en is van plan het nieuwe kapitaal in te zetten om talent aan te nemen en nieuwe oplaadtechnologieën te creëren. Het zal het fonds ook gebruiken voor onderzoek en ontwikkeling van zowel plug-and-charge als voertuig-naar-net-oplossingen.

“We moeten overstappen naar een toekomst met schone energie en de adoptie van duurzaam transport mogelijk maken door het gebruik van elektrische voertuigen. Onze producten zijn een deel van de oplossing. Onze huidige strategie met het aan boord nemen van een sterke en gerichte nieuwe aandeelhouder creëert momentum voor onze visie om uitgegroeid tot een wereldwijde leverancier van hoogwaardige intelligente laadoplossingen die de wereldwijde acceptatie van elektrische voertuigen versnellen”, zegt Wybren van der Vaart, mede-oprichter en CEO van BrightBlu.

Vorig jaar haalde BrightBlu $ 200.000 op (ongeveer Rs 1.5 crore) van voormalig CEO van NewMotion Sytse Zuidema, voormalig global head of charging bij Tesla Jelle Vastert en E156 Ventures BV

BrightBlu werd opgericht in 2019, na de fusie van Asia Electric, een bedrijf voor EV-oplaadoplossingen en DrivAMP, een leverancier van slimme oplaadtechnologie.

BrightBlu, opgericht door Wybren van der Vaart, Santoshram Somasundaram, Saket Anandakrishnan en Yash Chitalia, biedt laadoplossingen bestaande uit hardware, cloud-enabled services en ondersteuning voor bestuurders van elektrische voertuigen en eigenaren van laadstations. Het richt zich op de Indiase en Europese markten.

READ  Arsenal voert gesprekken met Nederlandse aanvaller ter waarde van £ 30-40m

Ondernemer en investeerder Kees Koolen richtte Koolen Industries in 2019 op om te investeren in cleantechbedrijven en haar groepsmaatschappijen in staat te stellen te presteren en te co-creëren.

Vorige maand heeft een ander EV-platform Oben Electric, beheerd door Oben Electric Vehicles Pvt Ltd, $ 1 miljoen (ongeveer Rs 7 crore) opgehaald van Krishna Bhupal, bestuurslid van GVK Power & Infra en Shajikumar Devakar, uitvoerend directeur IIFL Wealth, samen met andere investeerders.

Ola Electric haalde ook $ 200 miljoen op dagen voordat mede-oprichter en chief executive, Bhavish Aggarwal, de eerste officiële afbeelding van zijn EV-conceptauto plaatste.