juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Johnson & Johnson legt productie COVID-vaccin in Nederlandse fabriek tijdelijk stil

Johnson & Johnson legt productie COVID-vaccin in Nederlandse fabriek tijdelijk stil

Johnson & Johnson heeft de productie van zijn COVID-19-vaccin in een belangrijke fabriek in Nederland tijdelijk opgeschort, wat in sommige landen zorgen baarde die afhankelijk waren van de injectie met een enkele dosis.

De New York Times meldt dat de in New Brunswick gevestigde farmaceutische gigant de productie in zijn fabriek in Leiden stopte. Het rapport beschreef het als de enige plant die een groot deel van het vaccin bruikbaar maakte.

De fabriek, aldus het rapport, schakelde over op het produceren van een potentieel lucratiever vaccin om een ​​ander virus te bestrijden – maar dat het binnen een paar maanden zou terugkeren naar het maken van COVID-19-vaccins.

Het effect van de tijdelijke stopzetting op de levering is onduidelijk, aldus het rapport, aangezien het opmerkte dat het bedrijf een cache van het vaccin bij de hand heeft. Johnson & Johnson zei dat het “momenteel miljoenen doses van ons COVID-19-vaccin in voorraad heeft” in een verklaring per e-mail aan NJ Advance Media.

Het rapport van de Times, waarin een persoon wordt geciteerd die bekend is met de zaak, zei echter dat een paar honderd miljoen doses in gevaar zouden kunnen komen. In het rapport werd ook melding gemaakt van zorgen die naar voren kwamen in het hogere echelon van J&J over zijn vermogen om zijn overeenkomsten met landen over de hele wereld na te komen.

De Afrikaanse Unie en COVAX – die helpt bij het leveren van COVID-19-vaccins aan verarmde landen – waren niet op de hoogte van het besluit en hoorden er pas in de loop van de berichtgeving van de Times over.

READ  Wazdan maakt Nederlandse intrede met Casino777.nl – European Gaming Industry News

In de verklaring van het bedrijf zei Johnson & Johnson dat het “onze contractuele verplichtingen met betrekking tot de COVAX-faciliteit en de Afrikaanse Unie blijft nakomen”.

“De productielocaties van Johnson & Johnson produceren meerdere producten omdat we de verplichting hebben om levensveranderende medicijnen te leveren aan patiënten over de hele wereld en onze innovatieve pijplijn van nieuwe medicijnen en vaccins naar voren te brengen”, aldus de verklaring.

Vorig jaar zei het bedrijf dat ongeveer 70% van zijn “wereldwijde vaccinvoorraad beschikbaar werd gesteld aan lage- en middeninkomenslanden via onze voorafgaande aankoopovereenkomsten en landdonaties. We zijn erop gericht ervoor te zorgen dat ons vaccin beschikbaar is waar mensen dat nodig hebben, en we blijven onze contractuele verplichtingen met betrekking tot de COVAX-faciliteit en de Afrikaanse Unie nakomen.”

Johnson & Johnson’s uitrol van zijn vaccin was vanaf het begin rotsachtig. Afgelopen voorjaar waren er meldingen van bloedproppen bij sommigen die de injectie met een enkele dosis kregen, voornamelijk bij vrouwen. Er was een besmettingsprobleem bij een fabriek in Baltimore, en bijwerkingen van het schot werden gemeld in Colorado.

Veel Amerikanen verwierpen het ten gunste van andere opties.

“We streven ernaar de menselijke gezondheid te verbeteren en hebben onvermoeibaar gewerkt aan het smeden van partnerschappen en het opbouwen van een wereldwijd productienetwerk op vier continenten om ons COVID-19-vaccin te produceren”, aldus het bedrijf in de verklaring. “Bovendien hebben we de capaciteit van onze faciliteit in Leiden in 2021 uitgebreid en blijft de locatie een rol spelen in onze vaccinproductie in 2022.”

Onze journalistiek heeft uw steun nodig. Abonneer u vandaag nog op NJ.com.

READ  Nederlandse ondernemer onder leiding van Imger Capital koopt dochterondernemingen van Centric Holding: Lees meer

Spencer Kent is bereikbaar op: [email protected].