juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Silves Dutch School lanceert ‘Paper Bag Campaign’ voor Portimo Soup Kitchen

Een groep tieners van de Nederlands Onderwijs Algarve Portugal (NOAP) School in Silves is een campagne gestart om voedseldonaties in te zamelen en papieren voedselverpakkingszakken in te zamelen voor de Portimão Soup Kitchen.

Door middel van een flyer en een inzamelingsactie hebben de studenten tot nu toe maar liefst 10.000 bruine papieren zakken ingezameld, die de komende maanden de traditionele plastic verpakkingen voor afhaalmaaltijden zullen vervangen, waardoor het sneller en gemakkelijker wordt om voedsel in te pakken en uit te delen maar ook recyclebaar en het verminderen van plastic afval. Ze hebben ook broodnodige etenswaren ingezameld, zoals 77 pakken duurzame melk, 40 dozen ontbijtgranen en een doos vol kleding.

De Portimo Soup Kitchen serveert momenteel ongeveer 200 maaltijden, drie keer per week, aan daklozen en kansarme burgers van alle leeftijden en achtergronden in Portimo. Waar mogelijk voorziet het hen ook van andere items zoals warme kleding, schoenen en dekens.

De betrokkenheid van de studenten bij de Portimão Soup Kitchen kwam naar voren door hun wekelijkse groepsactiviteiten over sociale kwesties onder leiding van de NOAP-schoolmentor Glen Theelen.

Tijdens het bespreken van dakloosheid ontdekte Glen dat de groep, waarvan de leeftijden variëren van 13 tot 18, een enthousiaste interesse had in het complexe sociale probleem en ze wilden er graag meer over leren.

Na vele jaren in de psychiatrie en opvang voor daklozen in zijn geboorteland Nederland te hebben gewerkt, is dakloosheid ook een zaak die Glen na aan het hart ligt en hij wilde graag vrijwilligerswerk doen in het veld toen hij 18 maanden geleden naar Portugal verhuisde.

READ  BUX, een Nederlandse investeringsapplicatie, wordt geïntroduceerd in Ierland

Hij maakte kennis met Portimão Soup Kitchen door Marga Otten, oprichter van Hello Bello Dog Care in Lagoa, die al een aantal jaren als vrijwilliger bij de Portimão Soup Kitchen werkt.

Soepkeuken

Met de steun en betrokkenheid van de leerlingen en hun ouders werd een vrijwilligersexpeditie georganiseerd naar Portimão Soup Kitchen als onderdeel van de buitenschoolse activiteiten van de groep.

Naast hun persoonlijke inspanningen werd de succesvolle donatiecampagne van de schoolgroep gesponsord door de Mercado Eco-winkel in Silves, maar er wordt gezocht naar meer langetermijnpartners zoals supermarkten om de Soup Kitchen regelmatig te helpen.

“We zijn erg trots op onze studenten voor het bedenken van dit initiatief en hopen dat we een verschil kunnen maken voor een waardevol en belangrijk doel”, besluit Glen.

Voor meer informatie, zie: https://noap.info/ of Facebook: Portimão dinsdag, donderdag & zondag Soup Kitchen.