mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Schotland trekt Nederlands diervoederbedrijf aan na deal van 100 miljoen methaan

Schotland zal het methaanbrekende enzym produceren na ondertekening van een deal van £ 100 miljoen met een Nederlands diervoederbedrijf.

De investering, ondersteund door Scottish Enterprise, levert het bedrijf het eerste voer op voor zijn nieuwe voeradditief, Bower, en stimuleert de Schotse economie in zijn dollarfabriek in Ayrshire.

Hierdoor blijven bestaand werk behouden en worden in twee jaar 100 tot 150 nieuwbouwschepen gegenereerd.

Premier Nicola Sturgeon had vandaag een ontmoeting met Geraldine Matsett, co-CEO van Koninklijke DSM, en kondigde een investering van meer dan £ 100 miljoen in Schotland aan om zich te concentreren op het verminderen van de methaanemissies door de landbouw.

Volgens de website van de Koninklijke DSM heeft de verbinding, die de afgelopen 10 jaar is onderzocht en ontwikkeld, het potentieel om de methaanemissies van vee, schapen en andere herkauwers met ongeveer 30 procent te verminderen.

Voorafgaand aan de bijeenkomst zei de eerste minister: Methaanreducerende voedersupplementen zijn een belangrijk onderdeel van de oplossingen die de landbouwsector moet gebruiken om klimaatambities te realiseren.

“Deze investering van meerdere miljoenen ponden toont aan dat Schotland een voortrekkersrol speelt om van Schotland het thuisland van dit innovatieve product te maken en een netto nul toekomst te bieden.

“Ik ben verheugd deze stimulans voor de Schotse economie te verwelkomen, de toekomst van de dollarsite op lange termijn veilig te stellen, meer dan 300 bestaande banen veilig te stellen en het verwachte aantal banen met 10 procent te verhogen.

“Onze visie voor de toekomst van de landbouw in Schotland is positief, met een duidelijk ambitieus doel: de manier waarop we landbouw en voedselproductie in Schotland ondersteunen, transformeren tot een wereldleider in duurzame en regeneratieve landbouw.

READ  Maui-kamp met Nederlandse bondscoaches biedt gelegenheid om te trainen in Nederland | Nieuws, Sport, Banen

“In oktober kondigde de kabinetssecretaris voor Plattelandszaken en Eilanden een nationaal proefprogramma aan van maximaal 51 51 miljoen investeringen over een periode van drie jaar, gefinancierd om de landbouwemissies te verminderen.

“We blijven samenwerken met onze landbouwindustrie, milieuorganisaties en gerenommeerde wetenschappelijke partners om de complexe problemen rond divers landgebruik en de resultaten die daarop van invloed zijn, te overwegen, terwijl we tegelijkertijd de beste manier identificeren om deze effecten te rangschikken. Met alleen verandering. “

De investering werd verwelkomd door WWF Schotland, en woordvoerster Sheila George zei: “Dit is opwindend nieuws, aangezien innovatieve oplossingen zoals voeradditieven een belangrijk hulpmiddel zullen zijn om de methaanemissies van vee te verminderen.

“Het is goed om te zien dat Schotland een knooppunt wordt voor dergelijke oplossingen, die de productie van voedsel van wereldklasse zullen helpen verzekeren en tegelijkertijd de impact op het klimaat zullen minimaliseren.”

Topshot-Downiamac-Brazilië-Amazonia-ontbossing