juni 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sask. regering waarschuwt bewoners voor iepziekte

De provincie zegt dat het ook illegaal is om “brandhout van iepen te gebruiken, vervoeren, op te slaan of te verkopen”.

Artikel inhoud

Het jaarlijkse verbod op het snoeien van iepen wordt op 1 april van kracht in Saskatchewan, volgens een persbericht dat vrijdag is verzonden door het ministerie van Milieu van de provincie.

Artikel inhoud

Dat verbod blijft van kracht tot augustus. 31. De overheid zegt hiermee de verspreiding van de iepziekte te stoppen.

Naarmate het weer warmer wordt, worden de kevers die de ziekte dragen actiever, stelt de release. En het maken van sneden in een boom kan de kleine bedreigingen aantrekken, waardoor infectie waarschijnlijker wordt.

Snoeien voor of na het verbod helpt eigenlijk om de keverpopulaties te verminderen, omdat ze broeden in dode of stervende iep, aldus de release-opmerkingen.

Volgens de release mag je tijdens het verbod een iep verwijderen, “maar het is belangrijk om alles weg te gooien” iep hout snel en correct.”

“Neem contact op met uw plaatselijke gemeente om de aangewezen stortplaats in uw regio te bevestigen”, luidt het bericht.

Naast de aankondiging van het verbod op snoeien, herinnert de release bewoners eraan dat het ook illegaal is om “te gebruiken, vervoeren, opslaan of verkopen iep brandhout.”

Degenen met vragen kunnen hun plaatselijke gemeente of het onderzoekscentrum van het ministerie van Milieu bellen op 1-800-567-4224. Meer informatie is ook beschikbaar door te bezoeken saskatchewan.ca/forestry.

READ  Vier agenten raakten gewond bij de schietpartij toen ze reageerden op een overval in een coffeeshop van Dutch Brothers