maart 2, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rodek sluit Nederlandse offshore kabelbanen – Updates

Rodek Chubby heeft kabelinspectie-, reparatie- en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd bij een zeewindpark in Nederland.

Het bedrijf kreeg de opdracht van een Europese maritieme dienstverlener om de werkzaamheden in september af te ronden.

Kabelreparatiewerkzaamheden Rotech’s RS2 graafmachine met gecontroleerde stroming gevonden (Afbeelding) Voordat de nieuwe kabel wordt ingegraven, moet de bestaande kabel ongeveer 800 meter worden ingegraven.

De RS2 werd met een scheepskraan vanaf de RS Sentinel gestuurd, waar hij op een diepte van 25 meter werkte en de kabel 1,64 – 2,2 meter onder zeeniveau begroef.

Heen en weer dynamo touwtrekgereedschappen werden ook gebruikt voor stabiliteit tijdens het gebruik.

Bodemniveaus varieerden van 0,2-1,8kts voor zand met gemiddelde dichtheid tot dicht zand en 0-2 m voor algemene zeespiegels, zei Rotech.

Het RS2-apparaat werkt op een hoogte van 3-4 m onder zeeniveau en de kabel wordt verlaagd tot 1,5-2 m onder zeeniveau voor klantspecificatie, voegde het bedrijf eraan toe.

Stephen Cochrane, directeur subsea bij Rotech Subsea, zei: “Weer een succesvol voltooide taak – voltooid op schema en binnen het budget – bevestigt Rotech Subsea’s geavanceerde RS CFE-apparatuur voor de selectie van kabeluitgravingen in de Europese zeeën.

“Met nog veel meer innovaties die begin 2022 op de markt zullen verschijnen, biedt onze RS-apparatuur diepere, smallere greppels dan ooit tevoren, meer dan twee keer zo snel als concurrerende massastroomgraafmachines.”

Rotech zei dat binnenkort verdere verbeteringen aan het uitgraven van beperkte stroom en aanverwante onderzeese diensten zullen worden vrijgegeven.

READ  Inwoners van Bonaire voelen zich vergeten door de Nederlandse politiek als het gaat om klimaatveranderingsproblemen