Nederland is na kwalificatie voor het toernooi in Qatar voor het eerst in acht jaar weer terug op het WK.
De Nederlanders eindigden als tweede en daarna als derde bij de edities van 2010 en 2014 voordat ze Rusland 2018 beschamend misten.
De Europese reuzen zijn sindsdien in stijl teruggekeerd en kwamen dit jaar in al hun elf wedstrijden ongeslagen naar Qatar.
Ze versloegen Senegal in hun eerste WK-wedstrijd voordat ze naar Ecuador trokken.
En ze zijn door naar de laatste 16, waar ze tegen USA spelen.
Maar door hun afwezigheid op het wereldtoneel zijn fans misschien vergeten dat de ploeg van Louis van Gaal verschillende namen heeft.
Het land zelf blijft Nederland heten, maar hun nationale team heeft de bijnamen Holland en Oranje opgepikt.
Zowel Noord- als Zuid-Holland zijn provincies in het westen van Nederland, met de eerste waar de hoofdstad van het land, Amsterdam, ligt.
In de geschiedenis vormden zeven provincies die het gebied vormden dat nu Nederland is – Holland, Groningen, Friesland, Overijssel, Gelre, Utrecht en Zeeland – eind 1500 een alliantie tegen Spanje.
Dit bondgenootschap stond tussen 1579 en 1795 bijna 200 jaar lang bekend als de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden.
Holland diende als het meest dominante deel omdat het de grootste bijdrage leverde aan de algehele economie en rijkdom van Nederland.
In 1806 dwong Napoleon de Nederlandse regering om zijn broer Louis Bonaparte te aanvaarden als vorst die het Koninkrijk Holland stichtte.
Het koninkrijk der Nederlanden ontstond later uit de nederlaag van Napoleon in de Slag bij Waterloo in 1815.
Maar degenen die met de handel naar het land te maken hadden, bleven vaak te maken hebben met de provincie Holland, waardoor het vanaf dat moment algemeen als bijnaam voor het hele land werd gebruikt.
Snel vooruit naar 2019, de Nederlandse regering heeft publiekelijk besloten zichzelf niet langer als Holland te omschrijven.
Hun echte naam Nederland wordt sindsdien uitsluitend in een officiële setting gebruikt als onderdeel van een poging om het wereldwijde imago bij te werken.
Bekijk het WK voetbal met talkSPORT
Bij talkSPORT worden we aangedreven door fans, dus kom deze winter met ons mee voor de ultieme WK-fanervaring – bij de talkSPORT-fanzone.
In een enorme overdekte zaal onder de bogen van Waterloo in Londen, brengen we u live-vertoningen van elke WK-wedstrijd.
Er zijn Q&A’s met talkSPORT-talent, je maakt deel uit van onze live-uitzendingen en er is ook genoeg te eten en te drinken.
Kom en geniet van de beste WK-fanervaring in Londen – en geniet van een pint van ons – met kaartjes voor alle resterende wedstrijden die te koop zijn HIER!
More Stories
Grip op migratie, vereenvoudigde procedures bovenaan de prioriteiten van de Nederlandse regering volgend jaar: Koningstoespraak
Double Dutch tekent APAC-overeenkomst met Nimbility
Dit weekend staat er een Nederlandse ovenwedstrijd gepland in Crowder State Park