juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse gezondheidsexperts bevelen verdere actie tegen Omicron aan, zegt NOS

Nederlandse gezondheidsexperts bevelen verdere actie tegen Omicron aan, zegt NOS

Op 4 december 2021 protesteren mensen in Utrecht tegen nieuwe maatregelen om de recordstijging van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. REUTERS / Eva Plevier

Meld u nu aan voor onbeperkte gratis toegang tot Reuters.com

AMSTERDAM, 17 december (Reuters) – Gezondheidsexperts die de Nederlandse regering adviseren over de Covit-19-strategie, hebben meer actie nodig om de verspreiding van de Omigron-variant te vertragen, zei de nationale omroep NOS vrijdag, slechts enkele dagen na de huidige nacht van het land. – Het tijdslot is verlengd tot januari.

De NOS citeerde bronnen rond het panel van experts, wiens aanbevelingen pas openbaar worden gemaakt als de regering een besluit neemt.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge vertelde verslaggevers buiten een kabinetsvergadering eerder op vrijdag dat hij “grote zorgen” had over de snelle verspreiding van Omicron, die een golf van eerdere epidemieën in Nederland leek te zijn.

Meld u nu aan voor onbeperkte gratis toegang tot Reuters.com

“Ik zal niet zeggen welke aanvullende maatregelen nodig zijn”, zei de Zhang, maar voegde eraan toe dat de regering het advies van gezondheidsexperts zou opvolgen.

De regering van premier Mark Rudd heeft zaterdag een ontmoeting met gezondheidsadviseurs, voorafgaand aan een besluit over de nieuwe maatregelen.

De regering zei dinsdag dat bars, restaurants en de meeste winkels, die eind november werden ingevoerd, tot 14 januari gesloten zouden zijn van 17.00 uur tot 05.00 uur.

Daarnaast moesten basisscholen vanwege de hoge besmettingsgraad onder kinderen vervroegd sluiten voor de wintervakantie.

Rutte zei dat Omigron in januari de corona-virusstam in Nederland zou kunnen domineren.

READ  Nederlandse verzekeraars schatten $ 566M stormverliezen als Europese rekening nadert $ 3,4B

De National Institutes of Health (RIVM) registreerden vrijdag 15.433 nieuwe gevallen van COVID-19, 25% minder dan een week eerder – maar nog steeds hoger dan de vorige golf.

Statistieken over de huidige distributie van Omigran in Nederland zijn laag: het RIVM heeft er tot nu toe ongeveer 100 gerapporteerd.

Een viroloog in de Nationale Gezondheidsadviesraad, gevestigd in het UMC Ziekenhuis in Amsterdam, zei echter donderdag dat de variant eerder deze week verantwoordelijk was voor 14% van de gevallen in de stad.

Meld u nu aan voor onbeperkte gratis toegang tot Reuters.com

Bewerking door Toby Sterling Bewerking door Edmund Blair en Frances Kerry

Onze normen: Thomson Reuters Vertrouwensprincipes.