juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Prinses Amalia hoopt studieplannen komende maanden bekend te maken – Royal Central

Prinses Amalia der Nederlanden, de Prinses van Oranje, heeft gezegd te hopen de komende maanden haar universiteitsplannen bekend te maken.

De 18-jarige erfgenaam van de Nederlandse troon onthulde haar tijdschema tijdens Koningsdag om de verjaardag van haar vader op 27 april te vieren.

De prinses van Oranje hoopte de komende maanden haar studieplannen bekend te maken.

Ze weet nog niet zeker waar ze gaat studeren en vertelde de Nederlandse media: “Nou, dat weten we nog niet; het is nog een beetje spannend. Ik hoop de komende maanden iets te kunnen zeggen en een keuze te kunnen maken.”

Ze voegde eraan toe dat Maastricht, de gaststad voor Koningsdag dit jaar, “een prachtige stad” is.

Prinses Amalia is in juni 2021 afgestudeerd aan het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Sindsdien heeft ze een tussenjaar gehad waarin ze zich heeft toegelegd op vrijwilligerswerk.

Ze werkte graag met organisaties als het Oranje Fonds omdat het “dingen zijn die me echt vooruit hebben geholpen, creatieve en leerzame dingen.”

Gedurende haar jeugd en die van haar jongere zusjes hebben haar ouders haar zoveel mogelijk uit de schijnwerpers gehouden. Nu ze meerderjarig is, heeft ze haar zetel in de Afdeling advisering van de Raad van State der Nederlanden ingenomen en zal ze langzaamaan koninklijke taken gaan vervullen.

De prinses zei dat ze dankbaar is voor haar tussenjaar omdat het privacy toelaat. Ze is zich ervan bewust dat ze nog vele jaren in de schijnwerpers zal staan, en daarop zei ze: “Ik zal er gewoon aan moeten wennen.”

READ  De fracas in Qatar: Argentinië brengt Nederlandse duivels tot het bittere eind | WK 2022

Het is niet bekend of Amalia in de voetsporen zal treden van haar Belgische ambtgenoot, prinses Elisabeth, en een militaire opleiding zal volgen voordat ze naar de universiteit gaat of rechtstreeks naar de universiteit gaat. Ze zou in de voetsporen van haar vader kunnen treden en naar de Universiteit Leiden in Leiden gaan.