juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Principals Jozef Varga en Remi Wörtmeyer nemen afscheid van De Nationale Opera

De solisten Jozef Varga en Remi Wörtmeyer verlaten Het Nationale Ballet. Beide dansers geven hun laatste optreden tijdens het Hans van Manen Festival.

Na zijn loopbaan bij het Tsjechische Nationale Ballet in Praag en het Zwitserse Zürcher Ballett trad Jozef Varga (Nové Zámky, Slowakije) in 2007 in dienst bij Het Nationale Ballet, waar hij meteen een contract als solist kreeg. Na 15 jaar stopt hij op 17 juni als danser. Wel blijft hij als balletmeester verbonden aan Het Nationale Ballet.

De Australische danseres Remi Wörtmeyer (Adelaide) trad in 2010 in dienst bij Het Nationale Ballet als grand sujet en promoveerde het jaar daarop tot solist. In 2013 werd hij benoemd tot hoofddanseres. Na 12 jaar bij Het Nationale Ballet neemt hij op 19 juni officieel afscheid. Remi gaat verder als zelfstandig choreograaf en gaat zich bezighouden met andere artistieke projecten. Tickets voor beide voorstellingen zijn nog verkrijgbaar via operaballet.nl.

Jozef Varga – korte bio
Jozef volgde een opleiding aan het Conservatorium voor Dans in Bratislava en aan de Académie de Danse Princesse Grace in Monte Carlo. Hij won prijzen op verschillende internationale balletcompetities en ontving in 2010 de Alexandra Radius Prize.

Jozef is een bijzondere en veelzijdige danser. Hij danste alle belangrijke rollen bij Het Nationale Ballet in het klassieke repertoire, werkte met vele choreografen en is een veelgevraagd gastsolist bij internationale balletgala’s. In 2012 plaatste het Britse tijdschrift Dance Europe hem in de top honderd van beste dansers ter wereld. In oktober 2020 kreeg hij een vermelding in de Critics’ Choice van hetzelfde tijdschrift, in de categorie ‘Outstanding performance by a male dancer’.

READ  Het Hof van Beroep heeft bepaald dat buitenlandse vennootschappen een Nederlands belastingtarief van 0 procent mogen toepassen op Nederlands onroerend goed, zonder Nederlandse dividendbelasting te hoeven betalen. pezen

“Jozef is een van de meest toegewijde en inspirerende dansers met wie ik heb gewerkt. Hij heeft de afgelopen 15 jaar een enorme bijdrage geleverd bij Het Nationale Ballet waarvoor ik hem zeer dankbaar ben. We gaan hem missen op het podium, maar Ik ben zo blij dat hij balletmeester bij ons blijft.”

– Ted Brandsen, directeur Het Nationale BalletPrincipals Jozef Varga en Remi Wörtmeyer nemen afscheid van De Nationale Opera