mei 23, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Newcastle United komt eindelijk tot overeenstemming met Lille voor de Nederlandse centrale verdediger Sven Botman

Newcastle United heeft een einde gemaakt aan een negen maanden durende achtervolging tot een succesvol einde na het verslaan van de Italiaanse kampioen AC Milan door de ondertekening van centrale verdediger Sven Botman.

De international van Holland Under-21 is sinds januari het nummer 1 verdedigend doelwit van Newcastle, toen de club twee biedingen afwees.

Zoals vorige week door Telegraph Sport werd onthuld, had Newcastle een ’take it or leave it’-ultimatum aan Lille gesteld nadat ze de vraagprijs op het laatste moment na wekenlange onderhandelingen hadden verhoogd tot £ 37 miljoen.

Het ultimatum was een poging om de impasse te doorbreken, die weken heeft geduurd en Newcastle maakte maandag aan alle betrokkenen duidelijk dat ze al naar alternatieve doelen aan het kijken waren.

Nu AC Milan het bod van Newcastle niet kan evenaren, lijkt het er nu op dat de Franse club een vergoeding heeft geaccepteerd die dicht in de buurt komt van de £ 30 miljoen die Newcastle vorige maand bood.

Botman vliegt de komende dagen naar Engeland voor een medische keuring en heeft een contract voor vijf jaar aangeboden gekregen. Persoonlijke voorwaarden, die in januari grotendeels waren uitgeroeid, zouden geen probleem moeten zijn.

Interessant genoeg was Botman een unanieme keuze van iedereen die eerder dit jaar betrokken was bij wervingsbijeenkomsten, waarbij manager Eddie Howe en hoofdscout Steve Nickson er allebei van overtuigd waren dat hij over de fysieke eigenschappen beschikt om te slagen in de Premier League.

Hoewel er in Italië beweringen waren dat de 21-jarige zijn hart had gericht op een verhuizing naar Milaan, heeft hij altijd de verhuizing van Newcastle gewild en wachtte hij alleen maar op Lille om een ​​bod te accepteren.

READ  Newcastle geïnteresseerd in £ 60 miljoen spits 'beoogd' door Manchester United als Nederlandse verdediger blijft op de radar

De komst van de voormalige Ajax-aanwinst maakt het een succesvolle week voor Newcastle, dat ook doelman Nick Pope van Burnley voor 10 miljoen pond binnenhaalde.

Newcastle zal nu hun aandacht richten op het aantrekken van een brede aanvaller en een spits met een beweging voor Reims-tiener Hugo Ekitike die blijft haperen.

Telegraph Sport begrijpt dat er nog ongeveer £ 40-50 miljoen over is van het zomerbudget, maar pogingen om de kat een boost te geven door middel van spelersverkopen zijn tot nu toe gefrustreerd. Hoewel een aantal spelers beschikbaar zijn gesteld voor transfer, waaronder Dwight Gayle, Jeff Hendrick, Matt Ritchie en Karl Darlow, was er alleen interesse om ze in bruikleen te nemen van Championship-clubs.