maart 2, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse verdediger Daly Blind heeft bijna besloten niet te spelen na de ineenstorting van Ericssonsson

AMSTERDAM: Nederlandse verdediger Daly Blind heeft uitgesloten dat hij de openingswedstrijd van zijn land op het EK mist. Zijn oud-clubgenoot Christian Eriksen raakte zaterdag geblesseerd.
Maar Blind, die vorig jaar hartproblemen had, besloot weer in actie te komen nadat hij halverwege de tweede helft van de overwinning van Groep C op Oekraïne met 3-2 van zondag werd gestuurd.
“Gisteren heeft een enorme indruk op me gemaakt, laat staan ​​het feit dat ik Christian als een vriend ken”, zei Blind over het toneelstuk in Kopenhagen, waar Eriksen op het veld instortte na een hartaanval tijdens de wedstrijd tegen Denemarken Finland.

“Ze is oké. Ik heb op dat gebied natuurlijk wel het een en ander meegemaakt, dus ik had vandaag te maken met de stress van het spelen”, zegt de 31-jarige blinde man, bij wie in 2019 een hartinfarct werd vastgesteld toen hij flauwviel voor Ajax. Amsterdam in de Champions League-wedstrijd tegen Valencia.
Hij kreeg een pacemaker om gevaarlijke abnormale hartritmes te behandelen, maar die mislukte toen hij afgelopen augustus vriendschappelijk speelde, en hij zakte opnieuw in elkaar – wat later werd beschreven als een incident.
“Ik moest mezelf dwingen om te spelen, maar ik ben trots op wat ik heb gedaan, daarom explodeerde mijn passie aan het einde van de wedstrijd”, vertelde hij aan verslaggevers.
“Ik heb er zeker over nagedacht om niet mee te doen. De beelden op tv en het incident hadden een enorme impact, waardoor ik niet goed heb geslapen. Ik heb hiervoor een grote drempel moeten overwinnen.”

READ  Ayesha houdt van curry Dutch ovens

Het nieuws dat Erickson wakker was geworden en in het ziekenhuis had gesproken, kwam als een opluchting.
“Als het niet goed was gebeurd, zou mijn hoofd nog meer gaan praten. Toen Christian zijn eigen teamgenoten aanmoedigde om te spelen, besloot ik te spelen. En omdat ik veilig was, volgens de artsen”, zei de blinde man.
Bondscoach Frank de Boer annuleerde een teammeeting voor de wedstrijd wegens stress onder de Nederlandse spelers.
“Ik geloof dat hij (de blinde) het moeilijk had om die keuze te maken, maar aan de andere kant stak hij echt zijn hand op”, zei De Boer. “De uitbarsting van emoties die hem uiteindelijk trof was heel normaal.”