juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse tuinbouwhandelsmissie naar India

Van 15 tot en met 20 november vindt een veelbelovende Nederlandse tuinbouwhandelsmissie naar India plaats. De missie is de eerste gezamenlijke activiteit van de meerjarige publiek-private samenwerking PIB NLHortiRoad2India, waarvoor in oktober in Ahoy, Rotterdam het convenant is ondertekend. Het PIB wil de Nederlandse tuinbouwsector positioneren als partner voor India om aan de toenemende vraag van India naar verse, veilige en voedzame groenten en fruit te voldoen. De delegatie bezoekt de staten Karnataka en Maharashtra en neemt van 16 t/m 18 november deel aan de Bangalore Tech Summit, Azië’s grootste Technology Event. De handelsmissie is geïnitieerd en georganiseerd door Dutch Greenhouse Delta (DGD), InnovationQuarter, Rotterdam Partners en de Nederlandse Ambassade in New Delhi, India. Maar liefst negen bedrijven deden mee.


Indiase teler in kas

Voedselveiligheid
Voedselveiligheid is een van de speerpunten van de Indiase overheid. De vraag naar veilige, verse en kwaliteitsvolle groenten en fruit stijgt in India. Er is een opkomende markt van consumenten die bereid zijn premiumprijzen te betalen voor premiumproducten, en die markt zal naar verwachting in de toekomst alleen maar uitbreiden als gevolg van de bevolkingsgroei en een toenemend aantal binnenlandse en buitenlandse reizigers.

De groeiende tuinbouwsector in India en de groeiende detailhandel en horeca zijn niet in staat om de vraag naar lokaal geproduceerd voedsel volledig te vervullen. Door samen te werken en innovatieve Nederlandse oplossingen aan te passen aan de lokale omstandigheden, kan het Nederlandse consortium HortiRoad2India daarom de Indiase tuinbouwsector ondersteunen om producten van betere kwaliteit te produceren. En op hun beurt kunnen voedselproducenten hotels, restaurants en supermarkten voorzien van producten die niet alleen langer meegaan, maar ook verser, gezonder, schoner en geproduceerd met minder hulpbronnen.

READ  Russische hackers richten zich op Nederlandse gasterminal: rapport

Langdurige samenwerking
Het cluster PIB NLHortiRoad2India bestaat uit Nederlandse turnkey-toeleveranciers en gespecialiseerde bedrijven die de gehele AGF-keten bestrijken. Desh Ramnath, Business Developer en Adviseur India bij DGD: “Het cluster heeft tot doel langdurige verbindingen tot stand te brengen met Indiase retailers, investeerders, AgTech-bedrijven en kassenbouwers om nieuwe mid- en hightech kassen te ontwikkelen en bestaande kassen te upgraden. wereldwijde expertise met lokale ervaring om Indiase consumenten te voorzien van gezond voedsel en tegelijkertijd banen en inkomen te genereren voor alle betrokkenen. Nederlandse technologie en kennis kan ook bijdragen aan het verbeteren van het productieproces en het verlengen van de houdbaarheid van voedsel. De gecombineerde kennis en geïntegreerde oplossingen van het cluster kunnen ondersteuning bieden India in het lokaal telen van veiligere en gezondere groenten en fruit met minder gebruik van hulpbronnen.”

Programma van de handelsmissie
Voor deze handelsmissie is een aantrekkelijk publiek en privaat programma samengesteld. Naast deelname aan de Bangalore Tech Summit, zal de delegatie een bezoek brengen aan de University of Agriculture in Karnataka, een praktijktrainingscentrum en verschillende kasprojecten. Daarna volgen kennissessies, verdiepende matchmakingsessies en een netwerkreceptie door de Consul-Generaal. Daarnaast maken ontmoetingen met investeerders, projectontwikkelaars, retail en de horeca in Karnataka en Maharashtra deel uit van het volgepakte 5-daagse programma.

Deelnemende organisaties
De inkomende missie wordt georganiseerd door Dutch Greenhouse Delta (DGD), het Consulaat-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Bangalore, InnovationQuarter, Rotterdam Partners en de Nederlandse Ambassade in New Delhi, India.

De volgende organisaties doen mee aan deze kansrijke missie: Bayer-de Ruiter Seeds, Hoogendoorn Growth Management, Horti XS, Lumiforte, Koppert, Meteor Systems, Priva, van der Hoeven Horticultural Projects en Viscon.

READ  Brunch, diner & Chef's Table menu's nu verkrijgbaar bij The Dutch Eatery & Refuge

Samen met onze Indiase partners streven we naar een co-creatie van toekomstbestendige voedselsystemen in India en daarbuiten.

Voor meer informatie:
Nederlandse Kasdelta
[email protected]
www.dutchgreenhousedelta.com