mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Alle grote Nederlandse supermarkten bieden eind 2023 alleen nog scharrelkip aan

Veel grote Nederlandse supermarkten, waaronder Albert Hein en Little, hebben al beloofd om vanaf 2023 alleen nog maar scharrelkip aan te bieden. Nu zet de rest van de supermarktketen in Nederland zich in om alleen kip met voedselkwaliteitscertificering te verkopen. Het ziet ernaar uit dat vleeskuikens na 2023 effectief uit de schappen zullen verdwijnen.

Gratis kip kip in Nederlandse supermarkten

Tot nu toe hebben Albert Hein, Little, Dirk, Coop, Decamark, Jumbo, Plus, Aldi, Picnic, Wormer, MCD, Poons Market, Spar en Hookwliat alleen aangekondigd dat klanten in de toekomst gratis kunnen kopen. -Oranje kip. Pony is de nieuwste en laatste supermarkt en zet zich tegelijkertijd in voor de bescherming van dierenwelzijn in de landbouw.

Dit betekent dat alle grote supermarktketens in Nederland minimaal één voedselkwaliteit gecertificeerde kip aanbieden, wat ervoor zorgt dat er voldoende aandacht is voor dierenwelzijn (i.e. standplaats, zonlicht/daglichtvoorziening) en raskwaliteit. Eind 2023 verkopen Nederlandse supermarkten geen vleeskuikens meer (een dier dat speciaal voor de vleesproductie wordt grootgebracht en gefokt, voldoet alleen aan de minimale EU-normen voor de landbouw).

Dierenwelzijn en landbouw in Nederland

Walker Dear, een dierenrechtenorganisatie, was opgetogen met het nieuws en noemde het een belangrijke mijlpaal. “Allereerst mondiaal. We zijn trots op de Nederlandse supermarkten en de pluimvee-industrie en kiezen voor een meer diervriendelijke veehouderij”, zegt woordvoerster Anne Hillhorst. De organisatie voert sinds 2012 campagne voor deze verandering.

Pony-CEO Frank Chloran benadrukt echter hoe deze kans de prijs van landbouw en de prijs van kip in winkels zal beïnvloeden: “Twee weken langer leven voor een kip, hoe goed het ook is, extra waterverbruik, extra CO2-uitstoot, extra kunstmest productie, extra ruimtegebruik, meer Coops, extra voedselkilometers.

READ  Het in Nederland gevestigde SciSports haalt € 1 miljoen binnen van Rabobank, anderen om voetbalorganisaties te helpen hun prestaties te verbeteren

Door op Abonneren te klikken, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met ons Privacybeleid. Voor meer informatie kunt u terecht op deze pagina.