juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse traditie hoogtepunten Kerstviering Lokaal nieuws

Fulton, op. – De dochter van Nederlandse immigranten, Fulton’s Barbara Mask heeft altijd een speciale liefde gehad voor Nederlandse tradities.

Niet langer dan Kerstmis, wanneer zijn huis een eerbetoon is aan Sinterklaas, ook wel Sinterklaas genoemd, zal in Nederland de cadeau-uitreiking inluiden.

Zijn collectie omvat meer dan 700 Cinderglass-items, waaronder beelden, handgeblazen glazen ornamenten, schilderijen en kruisgestikte stukken. Antieke chocoladeprints, een jack-in-the-box, sieraden, kleding, houten notenkrakers en boeken.

Meer dan de helft was aan haar geschonken. De historische achtergrond en de liefde in een cadeau maken dit masker nog specialer.

“Deze collectie is logisch vanwege de netwerken van mensen die ik heb ontmoet met andere Sinterklaasverzamelaars en de speciale interactie met familie en vrienden die graag iets vinden dat niet in de collectie zit”, zei hij.

In zijn collectie zit een bijbelhoofd van Sinterklaas geschonken door zijn schoonzoon, die aanvankelijk geschrokken was van de enorme collectie, maar nu op zoek is naar items van Cinderglass om daar aan toe te voegen.

‘Het was een leuk tijdverdrijf,’ zei ze, kijkend naar de kerstboom bedekt met sintelglas.

Zijn interesse in Cinderglass begon als een persoonlijke. Zijn vader was een Nederlandse immigrant uit Warfum, wiens naam Klaus was. Het gezin van zijn moeder verliet Nederland en kwam in 1883 naar de Verenigde Staten. Ze was altijd gefascineerd door de verhalen over hoe Nederlanders op 6 december Sinterklaas / Sinterklaasdag vierden.

Nieuwsgierigheid naar de ene cultuur opent de deur om over andere te leren, zei hij.

“Zijn geschenken en donaties werden uitgedeeld met de bedoeling om met anderen te worden gedeeld en niet voor zichzelf te houden”, zei Musk.

READ  Feyenoord won tweemaal de bekerfinale