juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse toezichthouders verwerpen Apple’s betalingsvoorstel voor apps van derden

Londen: De Nederlandse consumentenwaakhond heeft Apple’s voorgestelde wijzigingen in de App Store afgewezen om ontwikkelaars van datingapps toe te staan ​​om betalingssystemen van derden te gebruiken.

Volgens de Coalition for App Fairness wordt Apple’s laatste voorstel voor datingapp-aanbieders door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) onvoldoende geacht.

“Het laatste voorstel van Apple om te voldoen aan de Nederlandse ACM-order, die vereist dat het bedrijf dating-app-ontwikkelaars toestaat om de in-app of out-of-the-app betaaloplossing van hun keuze te selecteren voor de apps die ze aanbieden in de Dutch Store Front van de App Store, is opnieuw afgewezen’, zei de coalitie maandag laat in een verklaring.

De Nederlandse toezichthouder heeft Apple al miljoenen boetes in rekening gebracht en de techgigant kan nog meer straffen krijgen.

Het voorstel van Apple, dat 10 weken nadat het 50 miljoen euro aan boetes moest betalen, kwam, werd afgewezen omdat het onnodige eisen oplegde die wrijving veroorzaakten met als doel ontwikkelaars van datingapps te ontmoedigen misbruik te maken van het ACM-bevel.

“Apple’s weigering om te voldoen aan de Nederlandse en EU-mededingingswetgeving volgt een wereldwijd patroon van het bedrijf dat app-ontwikkelaars blijft beroven van gelijke en eerlijke behandeling in de App Store”, zegt Rick VanMeter, uitvoerend directeur van Coalition for App Fairness.

Terwijl mededingingsautoriteiten, in Europa en over de hele wereld, cruciale stappen nemen in de richting van het creëren van een eerlijker en gratis app-ecosysteem, “blijft Apple op de hielen zitten om zijn monopoliemacht koste wat kost te beschermen”.

Apple, dat op 27 maart zijn laatste voorstel indiende, zei dat ontwikkelaars van datingapps ofwel een betalingssysteem van een derde partij of dat van Apple konden gebruiken, maar niet beide.

READ  Nederlandse tatoeëerder gebruikt Amsterdamse basiliek voor nieuwste werk

Ook zouden ontwikkelaars gebruikers moeten waarschuwen dat ze op het punt stonden te communiceren met een systeem waar Apple geen controle over had, voegde het eraan toe.