juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse toeristen met corona-schorpioen om isolatie in Spanje te ontvluchten

Foto: Depositphotos.com

Lokale autoriteiten in de provincie Extramadura in het westen van Spanje hebben een internationale waarschuwing afgegeven aan een groep van 14 Nederlanders, van wie er zes vermist werden nadat ze positief waren getest op het coronavirus.

Het team huurde een vakantiehuis in het dorp Navas del Matrono en een van hen testte positief op ziekte in een plaatselijk gezondheidscentrum. Vijf anderen bleken het virus te hebben, wat betekent dat ze volgens de Spaanse regels thuis moeten worden geïsoleerd.

Op woensdag troffen lokale gezondheidsfunctionarissen het huis verlaten aan.

Het hoofd van de provinciale gezondheidszorg, Jose Maria Vergeles, zei in een internationale waarschuwingsuitzending op de nationale televisie dat “dit geen Spanjaarden zijn omdat ze vermist zijn”.

Hij zei dat het een probleem zou kunnen vormen voor de volksgezondheid De reden. ‘Als je naar de luchthavenfunctionarissen gaat, moeten ze weten dat ze een infectie hebben.’ Het is niet bekend hoe de groep naar Spanje is gereisd.

Manuel Maron, burgemeester van Navas del Matrono Genaamd Het vliegtuig ‘Surreal’ zei dat de groep een ‘misdaad tegen de volksgezondheid’ had begaan en dat de explosie in huis het aantal overheidszaken in de provincie had doen toenemen.

Spanje heeft momenteel een van de laagste percentages van Covit-19 in Europa.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken hebben gedoneerd. Dankzij uw financiële hulp hebben we onze berichtgeving over de coronacrisis in de avonduren en weekenden kunnen uitbreiden en u op de hoogte kunnen houden van de laatste ontwikkelingen.

READ  De Solar City Car van het Nederlandse bedrijf kan zonne-elektrische voertuigen naar een nieuwe mainstream-status brengen

DutchNews.nl 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers kunnen we je geen eerlijk en accuraat nieuws en features geven over Nederlandse zaken. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog niet gedoneerd, maar wilt u dit wel graag doen, Dit kan via Ideal, Creditcard of PayPal.