juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlanders hebben oudejaarscrackers verboden te midden van opkomende epidemieën

De nieuwjaarsvieringen in Nederland worden op 31 december hervat nadat de regering op 31 december voor het tweede jaar op rij vuurwerk heeft verboden vanwege het toenemende aantal besmettingen met het coronavirus.

De regering zei dat het aantal mensen dat wordt behandeld voor vuurwerkgerelateerde verwondingen vorig jaar met 70% is gedaald, een welkome opluchting voor Nederlandse ziekenhuizen die al overbelast zijn door Govt-19-patiënten.

Er moet financiële compensatie worden gegeven aan verkopers van vuurwerk die voor de tweede keer door het verbod worden getroffen. In Nederland worden crackers alleen op nieuwjaarsdagen verkocht. ‘S Nachts gaan mensen traditioneel de straat op om vuurwerk af te steken om middernacht.

Het kabinet heeft laten weten dat door gemeenten georganiseerde vuurwerkprogramma’s niet worden verboden en mogen doorgaan als de bestrijding van het coronavirus wordt toegestaan. In Nederland nemen de besmettingen toe en de overheid heeft al een gedeeltelijke lock-out afgekondigd die zeker twee weken zal duren.

———

Volg AP-infectie op https://apnews.com/hub/coronavirus-pandemic

READ  De Nederlandse regering start een consultatie over het NIS2-wetsvoorstel