Twee studenten van de TU Eindhoven vliegen dinsdag van Chili naar Antarctica om de Antarctica Rover te bouwen. Dit voertuig zal helpen bij klimaatonderzoek om de Zuidpool stabieler, betaalbaarder en beter bereikbaar te maken. De rover wordt aangedreven door zonne-energie en is geïnspireerd op Mars.
Eindhovense studenten gaan op reis met een Frans onderzoeksschip om data te verzamelen om zonnepanelen te bouwen. “De intensiteit van de zon is net zo laag als de temperatuur. Zonnepanelen en batterijen presteren slecht in deze omstandigheden, dus we zoeken naar manieren om het systeem weerbestendiger te maken”, zegt de manager van het studentenonderzoeksteam. aldus Ewout Hulscher.
Studenten meten graag luchtvochtigheid, luchtdruk en temperatuur. Hun onderzoekswerk duurt twee weken voordat de studenten op 10 januari terugkeren naar Nederland.
In totaal zijn 17 studenten van de TU Eindhoven bij het programma betrokken. Het team dat het voertuig heeft gebouwd en gebouwd, Polar, wil volgend jaar het eerste prototype maken. Poolonderzoek draagt bij aan de kennis over klimaatverandering, maar stoot ook veel broeikasgassen uit. Team Polar wil de uitstoot verminderen door alternatieven voor schone energie te creëren. “We hopen dat de mensheid zoveel mogelijk schade zal aanrichten aan het laatste onontgonnen continent. Dit is een grote uitdaging, maar we willen helpen”, zegt technisch manager Oscar Manens.
More Stories
Grip op migratie, vereenvoudigde procedures bovenaan de prioriteiten van de Nederlandse regering volgend jaar: Koningstoespraak
Double Dutch tekent APAC-overeenkomst met Nimbility
Dit weekend staat er een Nederlandse ovenwedstrijd gepland in Crowder State Park