mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse regionale economen ontmoeten raden van Western Sydney

Nederlandse regionale economen ontmoeten raden van Western Sydney

De raden van Western Sydney hadden een ontmoeting met een bezoekend Nederlands team om ideeën uit te wisselen over duurzame ontwikkeling, afvalbeheer en de circulaire economie.

Nederlandse strategische adviseur circulaire economie Joan Brummel

Als onderdeel van het project Waste Business Australia Netherlands (WasteBAN) werken hooggeplaatste vertegenwoordigers van overheid en bedrijfsleven, waaronder de Nederlandse Consul-Generaal, aan afval en de circulaire economie in Australië.

WSROC-voorzitter Barry Calvert zei dat de delegatie maandag de Hawkesbury City Waste Management Facility heeft bezocht en een rondetafelgesprek heeft gevoerd met vertegenwoordigers van de hoge raad.

“Het doel van dit bezoek is niet alleen om beide landen economisch voordeel te bieden, maar ook om samen te werken om belangrijke duurzame ontwikkelingsdoelen te bereiken”, zei Cr. Calvert.

“WSROC deelde details van onze regionale samenwerking tussen gemeenten die werken aan een circulaire economie en medewerkers van de gemeenteraad van Hawkesbury schetsten hun huidige afvalstrategie en de strategie van de gemeente na 2026.”

Nederland had te maken met veel van dezelfde uitdagingen op het gebied van afvalbeheer als Australië, zei Cr Calvert.

“We hebben allebei veel baat bij het delen van ideeën en ervaringen”, zei hij.

Het doel is het bevorderen van de economische betrekkingen tussen Nederland en Australië, of het nu gaat om overheid-tot-overheid, kennis-tot-kennis of business-to-business-componenten.

“Over het geheel genomen is de missie van de consul-generaal het identificeren van kansen voor Nederlandse bedrijven op de Australische markt, maar dit op een manier die de nadruk legt op Nederlands-Australische samenwerking en partnerschappen om wederzijds voordeel te bereiken.”

Nederlandse vertegenwoordigers en WSROC-vertegenwoordigers op de afvallocatie in Hawkesbury op 13 mei 2024 (Afbeelding met dank aan WSROC)

Joan Brummell, internationaal adviseur circulaire economie van het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur, die donderdag een afvalconferentie in Coffs Harbour zou toespreken, zei dat het bezoek gericht was op het promoten van internationale economische strategieën en plannen.

READ  S10's "De Diepte" hits # 1 in Nederlandse Top 40

WasteBAN is een publiek-private samenwerking met Nederlandse organisaties op het gebied van afvalbeheer en circulaire economie, gericht op het brengen van oplossingen van Nederland naar Australië.

Nederland wil in 2030 50 procent circulair zijn.

Laat hieronder een reactie achter om uw mening over dit verhaal te delen.

Als u nieuws of een tip heeft, neem dan contact met ons op via [email protected].

Inschrijven in de Staatscourant